Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ODED TZUR

«Like a Great River»
ENJA/YELLOWBIRD YEB 7754

Saksofonisten Oded Tzur holder til i New York, hvor han har studert indisk musikk, samtidig som han har forsket på de fundamentale likheter mellom forskjellige kulturer. Han kommer opprinnelig fra Tel Aviv.

På sin nye innspilling, «Like a Great River» samarbeider han med pianisten Shai Maestro, bassisten Petros Klampanis og trommeslageren Ziv Ravitz, i fem komposisjoner han har gjort selv, med unntak av sistesporet «Child’s Dance» som de har gjort spontant i studio.

Det er fire dyktige musikere som møtes på denne innspillingen. To av medmusikantene kommer fra Israel, mens sistemann, bassisten Petros Klampanis, kommer fra Hellas.

Sammen lager de behagelig musikk som godt kunne vært gjort av Brad Mehldau eller Helge Lien. Men i motsetning til de to nevnte, så er det ingenting som stritter i mot på denne innspillingen. Alt er snilt og vakkert, og etter å ha hørt gjennom plata noen ganger, føler jeg at det står litt stille.

Musikerne er dyktige håndverkere, og særlig har jeg sans for trommespillet til Ravitz, som på mange måter setter en egen standard her. Maestro er også en dyktig pianist, mens jeg kanskje synes at Tzur har en litt kjedelig lyd i tenorsaksofonen.

Men de bruker en rekke elementer fra musikken fra Midt-Østen, en musikk disse musikerne er velbevandret i. Og det gjør innspillingen original, for det er ikke vher dag man hører tonerekker som serveres her.

Godt håndverk, fine melodilinjer, men litt kjedelig i lengden.

Jan Granlie

Oded Tzur (ts), Shai Maestro (p), Petros Klampanis (b), Ziv Ravitz (dr)

Skriv et svar