Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

OFFPISTE GURUS

«In Case Of Fire»
YELLOWBIRD YEB-7757

Så vidt jeg har oversikt over, så er «In Case Of Fire» denne gruppens andre langspiller, etter «Offpiste Gurus» fra 2010.

Bandet er et slags familieprosjekt med vokalisten Trinelise Væring og saksofonisten Fredrik Lundin, med bassist Thomas Vang og trommeslageren Jeppe Gram til å holde ekteparet i tøylene. I tillegg har de invitert med May Britt Guassora (trompet), Mia Engsager (trombone) og Jacob Munck (tuba og basstrombone).

All musikken er laget av Væring og Lundin, og befinner seg i et slags popjazz-landskap. Musikken inneholder mye sjarme, lydbildet er fint, Væring synger sjarmerende og litt «jentete» innimellom, og Lundin er en skråsikker og svært dyktig saksofonist. Så alt skulle ligge til rette for et strålende album.

Og det er det også på mange måter blitt. Men selv om musikerne gjør en strålende jobb, så er det noe som skurrer ved denne innspillingen. Jeg har hørt gjennom den flere ganger, og jeg tror noe av problemet ligger i et par, tre av låtene, som jeg ikke synes holder topp standard. Det er også noe med å blande stilartene, som jeg av og til kan ha litt problem med.

Men dette er bagateller. Dette er en plate fra musikere som vil ku8nne selge i bøtter og spann, hvis de får mulighet til å vise seg fram.

Når man kaller platen for «In Case Of Fire», så forventer, i alle fall jeg, at det skal fyres opp noe kraftig i musikken, men det gjør det egentlig aldri. I stedet blir det en hyggelig plate man kan sette på når venner stikker innom, eller når man trenger en liten oppfrisker.

Jan Granlie

Trinelise Væring (v, bjo), Fredrik Lundin (ts, bs, bfl, p, Fender Rhodes, music box, v), Thomas Vang (b, v, vio), Jeppe Gram (dr, perc, vib, v), May Britt Guassora (tp), Mia Engsager (tb) og Jacob Munck (tuba, btb)

Skriv et svar