Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

OLA ASDAHL ROKKONES / TERJE BAUGERØD

«I denne søte juletid»
NO H27-010

Og så er vi inne i den hektiske og travle juletiden. Folk stresser rundt for å skaffe seg billigst mulig ribbe, mens julegavene bare blir dyrere og dyrere, og folk stresser bare mer og mer.

Da kan det være godt å sette seg rolig tilbake, gjerne med et glass julegløgg, og sette på en av de (altfor) mange juleplatene som overmanner oss i desember hvert år.

To som har vært i Ris kirke i Oslo, for å spille inn sine versjoner av noen kjente julesanger dette året, er saksofonisten Ola Asdahl Rokkones og organisten Terje Baugerød.

Rokkones er bosatt i Tromsø, hvor han de senere årene har markert seg i flere interessante band, mens Baugerød er organist i Ris kirke i Oslo.

Vi får ni kjente julesanger, som åpner med «Det kimer nå til julefest» og avsluttes med «Det hev ei rose sprunge», og hele veien får vi de kjente sangene i lett gjenkjennelige versjoner. Rokkones har en fin tone i tenorsaksofonen, som passer til fremføring av disse sangene i kirkerommet. Og for Baugerød er dette garantert stoffr som han har spilt gjennom flere desembermåneder i flere år, slik at han vet hvordan dette skal gjøres. Jo da, det improviseres litt her og der, men ikke mer enn at det fortjener en plass i salt-peanuts.eus anmelderspalte. Og improvisasjonene høres best i Rokkones’spill. Og der han improviserer gjøres det på en helt ok måte.

Ingen plate som vil skape bølger i julehyggen eller som vil revolusjonere de faste juletradisjonene, men en fin plate å lytte til når man trenger å slappe av etter juleshoppingen, og sikkert en innspilling som gir de to flust med førjulsjobber i de mange kirkene rundt om.

Jan Granlie

Ola Asdahl Rokkones (ts), Terje Baugerød (org)

Skriv et svar