Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ÓMAR GUÐJÓNSSON / TÓMAS R. EINARSSON

«Brædralág»
BLÅNATT BN 014

Gitaristen Ómar Guðjonsson og bassisten Tómas R. Einarsson har spilt sammen på Island i mange år. De har spilt sammen som duo og i en rekke forskjellige settinger, i ti land, og nå er endelig drømmen om å gjøre et duoalbum gått i oppfyllelse.

Komposisjonene har de kommet med hver for seg til opptaket i studioet, og det er ingen av de to som skiller seg ut fra den andre, hverken i stil eller måte å komponere på, noe som viser at dette er to musikere som kjenner hverandre godt.

For å beskrive det musikalske landskapet, så er det lett å ty til duosamarbeidet mellom Jim Hall og Charlie Haden, selv om begge disse musikerne spiller på en helt annen måte enn de to gamle helter som nå befinner seg i den evige, himmelske jam session.

Guðjónsson har en del av Hall i spillet sitt, men heller nok mye mer over til enklere spill ala Bill Frisell enn Hall. Innimellom kan han også minne litt om norske Terje Rypdal fra hans tid med trioen Chaser og den fantastiske låten «Ørnen», mens Einarsson har en adskillig mer syngende tone enn Haden. Men tilnærmingen og måten samarbeidet fungerer på, kan sammenlignes.

Vi får ti sanger som alle har en neddempet og rolig stemning. Begge musikerne er dyktige håndverkere, og samarbeidet fungerer nærmest perfekt.

Favorittlåta tror jeg må bli fjerdesporet «I koti Karls» av Einarsson som har en litt morsom og behagelig gang.

En neddempet og vakker plate, som godt kunne vært litt mer variert. Det blir det litt for stillestående hvis man ønsker å høre hele platen i et strekk.

Jan Granlie

Ómar Guðjonsson (g), Tómas R. Einarsson (b)

Skriv et svar