Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

OMAR SOSA

«ilé»
SKIP RECORDS SKP9126

Tonen i budskapet er satt i albumets tittel: ordet «ilé», eller «hjemland», har sitt opphav innenfor den kubanske tradisjonen Lucumí. Omar Sosa vender med ilé tilbake til den afro-kubanske verden han startet ut fra i sin musikalske reise fra Havana.

Sosa og hans Quarteto AfroCubano leverer ei plate som basert på tradisjonell kubansk rytmikk trekker inn musikktradisjoner fra det karibiske området, fra Afrika og fra den urbaniserte delen av Vesten.

I utgangspunktet er målsettingen med prosjektet tydeligvis å markere viktigheten av å forene ulike – og kanskje motsetningsfylte – kulturtradisjoner, for med det å bryte ned grenser og barrierer mellom mennesker. For å skape et grunnlag for en multi-kulturell samtale. Og vi tror på det.

Men allikevel fungerer ikke prosjektet. I sine beste stunder kan Sosa levere spennende og øyeåpnende multi-kulturelle bidrag. Men dette er desverre ikke av dem. Det hele blir for glattpolert. Ikke for det, det er dyktige musikere og et fint samspill mellom dem. Men jeg ser ikke helt hvor opphavsmannen musikalsk sett vil med prosjektet.

Det store problemet er at plata ikke utfordrer til aktiv lytting. Jeg savner at det skrubber i øra! I stedet glir låtene over i hverandre og rir inn i bakgrunnen. Der de svinner hen.

Tekst: Johan Hauknes

Skriv et svar