Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

OSCAR PETTIFORD

«We Get The Message»
SONORAME C 90

Den amerikanske bassisten Oscar Pettiford oppholdt seg i lengre tid i Europa, hvor han spilte med en rekke europeiske musikere. Noen av disse møter vi på innspillingen «We Get The Message», som er innspilt live i Hamburg den 14. november 1958.

Her møter vi den dyktige bassisten og cellisten sammen med trommeslageren Kenny Clarke, saksofonisten Hans Koller, gitaristen Atilla Zoller, og med gjestene Werner Giörtz (piano), Gerd Dudek (tenorsaksofon), Willi Sanner (baritonsaksofon) og Dave Moore (bass), i åtte låter, hvor av noen er standarder, mens andre er skrevet av bandmedlemmene.

Og hele veien er det sober og flott bop som presenteres. Pettiford er den fødte leder for et band som dette, og som cellist er han strålende. De andre musikerne følger han helt til døra, og selv om jeg synes Kenny Clarke er litt ute og kjører i starten, så tar han seg mesterlig inn.

Hans Koller viser seg som en strålende saksofonist, og sammen med Gerd Dudek, gjør han fine ting.

Flere av disse musikerne var med på å gjøre den europeiske frijazzen til en interessant musikkform. Og det er interessant å høre disse musikerne i selskap med Pettiford og Clarke, da de ennå ikke hadde blitt tatt av den frie improvisasjonen.

Jan Granlie

Oscar Pettiford (b, c), Kenny Clarke (dr), Hans Koller (ts, as),  Atilla Zoller (g), Werner Giörtz (p), Gerd Dudek (ts), Willi Sanner (bs) og Dave Moore (b)

Skriv et svar