På skive

PABLO MÁRQUEZ

«Gustavo Laguizamón – El cuchi bien temperado»
ECM NEW SERIES ECM 2380

Gustavo «Cuchi» Leguizamón (1917-2000) var en unik skikkelse i det musikalske landskapet i Argentina. Han ble født i Salta (der gitarist Pablo Márquez også vokste opp), og var en poet, komponist, pianist og gitarist, og en populær artist og en svært sofistikert musiker. Han var forankret i Argentinas tradisjonsmusikk, men brakte også en ny harmonisk frihet til musikken, inspirert av klassisk musikk og komponister som Debussy, Ravel og Schoenberg.

Tittelen på Márquez album viser til Bachs «Well-Tempered Clavier», og gitaristen har her arrangert Laguizamóns musikk på samme måte som Bach gjorde i sin tid. Pablo Márquez sier selv om musikken at «To provide a wealth of colours I set myself the challenge of never repeating any key…It was my way of enriching folk practice, and also a reflection of my classical training in this encounter with traditional music.»

Márquez har med dette gitt oss en utrolig vakker gitarplate, og en plate som er velgig ikke-ECMsk, som bør høres og garantert også nytes av alle venner av den akustiske gitaren.

Jan Granlie

Pablo Márquez (g)

Skriv et svar