Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PABLO MÁRQUEZ

«Gustavo Laguizamón – El cuchi bien temperado»
ECM NEW SERIES ECM 2380

Gustavo «Cuchi» Leguizamón (1917-2000) var en unik skikkelse i det musikalske landskapet i Argentina. Han ble født i Salta (der gitarist Pablo Márquez også vokste opp), og var en poet, komponist, pianist og gitarist, og en populær artist og en svært sofistikert musiker. Han var forankret i Argentinas tradisjonsmusikk, men brakte også en ny harmonisk frihet til musikken, inspirert av klassisk musikk og komponister som Debussy, Ravel og Schoenberg.

Tittelen på Márquez album viser til Bachs «Well-Tempered Clavier», og gitaristen har her arrangert Laguizamóns musikk på samme måte som Bach gjorde i sin tid. Pablo Márquez sier selv om musikken at «To provide a wealth of colours I set myself the challenge of never repeating any key…It was my way of enriching folk practice, and also a reflection of my classical training in this encounter with traditional music.»

Márquez har med dette gitt oss en utrolig vakker gitarplate, og en plate som er velgig ikke-ECMsk, som bør høres og garantert også nytes av alle venner av den akustiske gitaren.

Jan Granlie

Pablo Márquez (g)

Skriv et svar