Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PAWEL KACZMARCZYK AUDIOFEELING TRIO

«Something Personal»
HEYHETIA HV 0100-2

Pianisten Pawel Kaczmarczyk er for meg et ubeskrevet blad. Men det har nok sin bakgrunn i at min interesse for polsk jazz stoppet med pianisten Adam Mokowiscz og hans likemenn på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Men jeg vet det har kommet mye bra fra den polske jazzscenen også etter det, men mye av det har gått under radaren.

Nå har pianisten Pawel Kaczmarczyk kommer med sin fjerde innspilling, etter «Live» (2005) som ble kåret til årets jazzinnspilling i polsk TV (TVP2), «Audiofeeling» (2007), som ble kåret til årets jazzplate i Jazz Forum, og «Conplexity in Simplicity» (2009), som ble kåret til årets jazzplate både i TVP2 og Jazz Forum.

Så dette var klart en plate man bare måtte sjekke ut!

I sin Audiofeeling-trio har han med seg bassisten Maciej Adamczak og trommeslageren Dawid Fortuna. Kaczmarczyk skriver mesteparten av musikken selv, og gjennomgående er den lyrisk, og godt plassert i den Nord-Europeiske tradisjonen.

Kaczmarczyk er en dyktig pianist, og skriver fine låter. Hans medsammensvorne følger han hele veien gjennom de sju låtene med fine soloer og kompspill. Spesielt har jeg sans for bassist Adamczak, som spiller med en klar og fin tone i bassen, samtidig som han følger Kaczmarczyk helt til døra.

Musikken kan ofte låte som noen av de italienske pianistene vi setter stor pris på. Musikken er åpen og fin, og lydbalansen er nærmest perfekt. Men mest minner den om for eksempel Helge Lien Trio og e.s.p. eller Iiro Rantala.

«Something Personal» er blitt en nydelig plate, som jeg kommer til å vende tilbake til flere ganger. Overraskende bra!

Jan Granlie

Pawel Kaczmarczyk (p), Maciej Adamczak (b), Dawid Fortuna (dr)

Skriv et svar