Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PER-ÅKE HOLMLANDER & TIM DAISY

«On The A And On The B»
NOT TWO MW934-1

Den svenske tubaisten Per-Åke Holmlander kjenner vi mest fra en rekke prosjekter med saksofonisten Mats Gustafsson, men har også bakgrunn fra samarbeid med Eje Thelin, Marilyn Crispell, Paul Lovens, Phil Minton, Sten Sandell, Svend-Åke Johansson, Jan Allan, Georg Riedel, Ken Vandermark, Peter Brötzmann, Barry Guy New Orchestra, Fredrik Ljungkvist Yun Kan 5 og 10, og senest med Swedish Azz og den fine trioen Parti&Minut, og en rekke andre. Han er født i Skellefteå i Nord-Sverige i 1957, og er utdannet ved Musikhögskolan i Stockholm.

Tim Daisy er Chicagobasert trommeslager og perkusjonist, som de senere årene har markert seg innenfor band ledet av Ken Vandermark, Elisabeth Harnik, saksofonisten Dave Rempis, cellisten Fred Lonberg-Holm og mange flere.

På LPen «On The A And On The B» får vi en side med Holmlander solo og en side med de to på duo. Solodelen er gjort i Sångbolaget i Stockholm, mens duodelen er innspilt på Alchemia i Krakow, Polen.

Holmlander gjør først tre solostykker, som viser at han behersker det store instrumentet til fulle. Hans teknikk er fomidabel, og hans improvisasjoner er hele veien spennende og interessante. Her utnyttes tubaen for alt den er verdt, og han beviser at tubaen kan brukes til mer enn korps og brass band fra New Orleans. Spesielt liker jeg hans fabuleringer i tredjesporet, «Jabulani» av Dollar Brand, hvor han gjør ting med låten, som jeg er overbevist om at Dollar Brand aldri har tenkt seg.

Side B inneholder to improviserte strekk, «Beside» og «Besides», to låter hvor kommunikasjonen mellom de to er utmerket. Daisy er kanskje ikke den mest kreative av dagens frittgående trommeslagere, men på denne konserten og i denne duoen synes jeg han har en god dag. Og Holmlander vet vi jo er en av klodens tøffeste tubaspillere.

En interessant plate som viser to spennende sider av Holmlander, som jeg virkelig kan anbefale!

Jan Granlie

Per-Åke Holmlander (tuba), Tim Daisy (dr, perc)

Skriv et svar