Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PER MATHISEN

«Sounds Of 3»
LOSEN RECORDS LOS 147-2

Undertegnede må bare innrømme at den typiske jazzrocken ikke er blant mine favoritter innenfor jazzsegmentet. Men det forhindrer meg ikke fra å kunne like det bassisten Per Mathisen, gitaristen Frode Alnæs og trommeslageren Giraldo Piloto gjør på denne platen.

For det er tre «fagfolk» innenfor sjangeren vi møter på denne innspillingen. Og siden vi vet at denne type musikk er i ferd med å bli stor igjen, for eksempel i USA, så skal man ikke se bort fra at denne platen kan dukke opp på en rekke amerikanske radiostasjoner framover.

Per Mathisen har i mange år holdt på med denne type jazzmusikk, og han er utvilsomt en av de beste musikerne innenfor sjangeren i dag. Gitaristen Frode Alnæs har vel ikke spilt jazz på denne måten siden han var med i Extended Noise siden begynnelsen av 80-tallet. Piloto er det kanskje noen som kjenner fra bandet Klimax, som han har dyrket i flere år.

Alle de åtte låtene er gjennomført på fremragende måte, og vi legger spesielt merke til den fine gitarsoloen til Alnæs i sporet «Maestro H. Sunde» (tilegnet trombonisten, arrangøren og orkesterlederen Helge Sunde (?), som har mye Rypdalsk over seg, og Mathisens mange fine innspill.

Mesteparten av musikken er skrevet av Mathisen, og har begge beina godt plantet i jazzrocken. Alt er vel gjennomført, og de som har en forkjærlighet for bassister som Jaco Pastorius og hans arvtagere, vil garantert elske det disse tre musikerne gjør på «Sounds Of 3». Personlig er jeg litt avmålt, ikke fordi det ikke er bra gjennomført, men fordi denne musikken ligger et lite stykke fra det jeg hører på til daglig.

Jan Granlie

Per Mathisen (elb, b), Frode Alnæs (g), Giraldo Piloto (dr, perc)

Skriv et svar