Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PETER ROSENDAL / OLD MAN’S KITCHEN

«Love for Snail»
STUNT RECORDS STUCD 14062

Peter Rosendal er en dansk komponist og pianist, og med bandet Old Man’s Kitchen har han gitt ut sin niende plate, kalt «Love for Snail». All musikken på plata er komponert og arrangert av Rosendal, og det er definitivt ingen standardoppsetning på bandet. Rosendal selv trakterer både piano, wurlitzer, munnspill og flugabone (en marsjtrombone med ventiler), mens resten av bandet spiller fiolin, tenorfiolin, klarinett, bassklarinett, trombone, fretlessbass og trommer.

Til tider er det herlig vindskjeivt med islett av sigøynermusikk slik som på åpningssporet «Let the bubbles bubble», før han fortsetter med noe som kan minne mer om tradisjonell pianojazz. Det er uforutsigbart og lekent både melodi og arrangementsmessig, og den eneste røde tråden er at det ikke er noen.

Til tider kan det virke som Rosendal har komponert og arrangert etter innfallsmetoden, men det er likevel ofte noe deilig spontant over musikken og de krumspring bandet gjør. Dette er definitivt ikke noe for førstegangskjøperen av jazzmusikk, men for oss som har hørt om flere jazzpianister enn Diana Krall, er det mye å glede seg over. Favorittlåt er «Flinke Mennesker Hverken Ham Eller Hende», men jeg kunne trolig valgt minst tre-fire av de andre sporene også. Morsomt.

Roy Ervin Solstad

Skriv et svar