Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

POOLE / CRISPELL / PEACOCK

«In Motion»
INTAKT CD 264

Trommeslageren Richard Poole, er en helt ukjent musiker for undertegnede. Men de to andre musikerne på denne innspillingen skulle være velkjente for de fleste av våre lesere. Pianisten Marilyn Crispell er en av USAs mest velrenomerte moderne jazzpianister, som har spilt med en rekke av de største navnene innenfor 70-tallets jazz og framover. Hun har gjort plater med Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith, Antohony Braxton, Reggie Workman, Barry Guy, Mats Gustafsson, Raymond Strid, Evan Parker, Joelle Leandre, Gunhild Seim & Time Jungle og en rekke andre. Gary Peacock kjenner vi kanskje best fra triosamarbeidet med Keith Jarrett, pluss en rekke andre interessante prosjekter.

På «In Motion» gjør de låter skrevet i samarbeide av de tre, pluss «Gary’s Theme» av Peacock.

Crispell og Peacock møttes første gang i selskap med trommeslageren Paul Motian for over 20 år siden, da de gjorde Crispells fine «Nothing ever was, anyway» på ECM, som var en samling komposisjoner av Anette Peacock.

Men nå, etter Motians bortgang, ville de gjerne møtes igjen i studio, og da passet det godt å introdusere Poole for et større publikum.

Fra starten av, med «Ahzãn» til avslutningen «Lucis Air» foregår alt i et medium eller balladetempo, hvor det er god plass for de tre til å vise seg fram. Men innimellom, som i et parti av trejesporet «Dichotomy» tar de solid av, men det varer bare i korte perioder. Spesielt merker vi oss Crispells fine og frie pianospill, sammen med Peacocks solide bass-spill. Noen av hans soloer er rett og slett fantastiske! Poole blir den som ligger bak og fargelegger det hele på en utmerket måte.

Vi får 10 komposisjoner, som til å være improvisert fram i studio der og da, låter rett og slett strålende.

Jan Granlie

Marilyn Crispell (p), Gary Peacock (b), Richard Poole (dr)

Skriv et svar