Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

RAMSBØL / CORVINO / BILGEN

«How Far Is The Moon»
NATANGO MUSIC NAT 47615-2

Bassisten Mortel Ramsbøl kommer fra Danmark, men underviser i bass-spill ved University Of Music And Performing Arts i Graz, Østerrike. Han har opp gjennom årene markert seg som en sterk stemme i den danske bassistverdenen, og har deltatt i en rekke prosjekter og band opp gjennom årene.
På hans plate «How Far Is The Moon» møter vi han sammen med den kroatiske gitaristen Pippo Corvino, som Ramsbøl oppdaget mens han satt i eksamensjuryen på universitetet i Graz, og pianisten Anil Bilgren i 12 komposisjoner gjort av de tre musikerne.

Når man møter en bandsammensetning med akustisk gitar, bass og piano, så forventer man nærmest musikk i den brasilianske tradisjonen. Men det er ikke det vi får her.

Det starter med Bilgens «Mido’s Blues», som er en komposisjon som høres ut som om den er laget med inspirasjon fra de flate slettene nord i Danmark. Det er mye luft og høy himmel i pianospillet, bass-spillet er akkurat så dansk som man forventer i tradisjonen etter NHØP og Jesper Lundgaard. Bilgen har også skrevet den fine balladen «Time», som fortsetter det nordiske «lyset», mens Corvinos «The Road To You», er en romantisk gitarballade, hvor han spiller vakkert, samtidig som vi får en fin bass-solo fra Ramsbøl.

Ramsbøls «Dunkelblau» er neste, nok en låt med «nordisk» lydbilde, og med fint spill fra alle tre.

Og slik fortsetter det. Med sommerlig og neddempet musikk, hvor alle de tre musikerne høres ut som de koser seg. Gitaristen Corvino har mer av det sydlandske i sitt spill enn nordisk, men her følger han den høye himmelen helt til mål. Bilgen spiller piano som skulle han komme fra Skagen. Det er mye luft i spillet hans, noe som passer perfekt til Ramsbøls fine bass-spill.
Hele veien er dette en svært behagelig opplevelse, som gjør at man lengter enda mer til sommeren, solen, sand mellom tærne og bølgeskvulp.

Jan Granlie

Morten Ramsbøl (b), Pippo Corvino (g), Anil Bilgen (p)

Skriv et svar