Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

REVERSE

«Awakening»
BLACKOUT 042

En studiosession i august 2011 var den spede opprinnelsen til den danske jazztrioen Reverse. Siden den gang har bandet kun vært tilgjengelig på konserter, både som ren trio, men også sammen dikteren Jørgen Leth. Sent i fjor høst var det imidlertid slutt på Reverse som et rent liveband, for da kom debutalbumet «Awakening» ut. Ni av de elleve låtene er det trommeslageren Terkel Nørgaard som har komponert, mens bassist Jesper Thorn og pianist Søren Gemmer står bak hver sin komposisjon.

Man skulle kanskje tro at når en trommeslager komponerer blir det mer rytme enn melodi, men Nørgaard gjør den frykten til skamme. Her er nemlig den gode melodi i fokus. Dog skal det bemerkes at Nørgaard ikke akkurat gjemmer seg bort i lydbildet. Når det gjelder platetittelen «Awakening», er det fint lite som tyder på at det har skjedd noen bråvåkning på plata. Flesteparten av låtene er rolige mollstemte melodier, kanskje med et unntak av den røffere «Anything Goes #2».

Den som venter seg en trio-revolusjon fra Reverse, vil nok bli skuffet, uten at det skal leses som noen kritikk av verken bandet eller plata. Dette er nemlig solid håndverk, og en veldig flott plate. Det er lekkert spilt av alle tre, enten de spiller soli eller holder akkompagnerer solisten. Svak som jeg er for ståbass, så er nok favoritten den lekre «Paris» med sin suggererende åpning med bass og trommer.

Er du audiofil og leter etter en ny demoskive, kan du imidlertid fortsette å lete. Lyden på «Awakening» er grei, men heller ikke mer, kanskje med et lite pluss for opptaket av cymbalene.

Er du ikke audiofil og tenker mest på musikken, kan du derimot trygt skaffe deg Reverse og nyte god triojazz utover vinteren og våren.

Roy Ervin Solstad

Terkel Nørgaard (dr), Søren Gemmer (p), Jesper Thorn (b)

Skriv et svar