Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ROB MAZUREK

«Chants And Corners»
CLEAN FEED CF416CD

Trompeteren og kornettisten Rob Mazurek kommer fra Chicago, og har de senere årene markert seg med flere spennende prosjekter. Siden 1994, da han debuterte med sin kvartett på platen «Man Facing East» (HEP Records), har han gjort mer enn 50 innspillinger i eget navn, de senere årene ofte med sitt Chicago Underground eller São Paulo Underground.

Med seg på sin nye innspilling på Clean Feed, opererer han i et adskillig friere landskap enn vi har hørt han på flere år. Sammen med trommeslageren Mauricio Takara, keyboardisten Guliherme Granado, saksofonisten Thomas Rohrer og pianisten Philip Somervell, gir de oss ni, relativt frie strekk, hvor Mazureks kornett ligger i et slags Miles Davis «Pangaea»-landskap, mens resten av musikerne gjør iherdige forsøk på å legge seg tett på denne jazzformen, som er fri og frank, og hvor hver musikers innspill fører til noe nytt og, sporadisk, spennende.

Men det skjer dessverre ikke hele veien. Mazurek er en sterk trompeter, som har mye inne, men jeg føler at selskapet han omgir seg med her, burde ha snakket mer sammen før de gikk i gang med prosjektet. Musikken blir av og til litt for tilfeldig, på den måten at når Mazurek selv ikke er i front med kornetten, så blir musikken litt «flat». Innimellom, når de tar det hele litt ned, så blir musikken nesten skremmende likt Miles Davis sine frie innspillinger, og det er her jeg synes dette fungerer best.

Men dette er musikk jeg heller vil høre på konsert. Dette er musikk hvor man helst skal kunne se og oppleve kommunikasjonen mellom musikerne, selv om man også kan høre at de stort set, fungerer godst sammen.

En utfordrende innspilling fra Rob Mazurek, som vokser etter hver gang man spiller den. Jeg har nå hørt den fire ganger, og jeg tror jeg trenger noen runder til, før jeg kan si meg helt fornøyd. For her skjer det mye under overflaten, som man trenger tid til å finne ut av. Men sjekk den ut, jeg er overbevist om at Mazurek og hans mannskap vil få mange nye venner etter denne innspillingen.

Jan Granlie

Rob Mazurak (synth, samp, cor, p), Mauricio Takara (dr), Guilherme Granado (keys, synth, samp, elec), Thomas Rohrer (rabeca, fl, ss, elec), Philip Somervell (p, prep p)

Skriv et svar