Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ROBERTO «ZIZZI» ZANETTI 4ET

«N.P.U. No Prohibition Unit»
CAT SOUND RECORDS CSR01052016RZ

Jeg vet jeg har hørt navnet Roberto «Zizzi» Zanetti tidligere, men jeg tror ikke jeg har hørt ham noen gang – før nå. Nå har platen «No Prohibition Unit» ankommet, og jeg var spent på å høre resultatet av hva fire italienske musikere ville presentere på plate.

Alle de ti låtene er skrevet av Zanetti, og jeg kan allerede her fastslå at det ikke er noen nyskaping vi får høre. I stedet er det litt laidback streit be bop, som ikke skader noen å bruke tid på.

Zanetti skriver fine låter, og hans band, som består av tenorsaksofonisten Valerio Pontrandolfo, bassisten Luca Pisani og trommeslageren Massimo Chiarella, gjør ingen skam på pianisten og komponisten Zanetti.

Saksofonist Pontrandolfo høres veldig ut som Stan Getz på en helt vanlig dag på «kontoret», bassisten Pisani gjør det han skal, og særlig godt fungerer det i hans «walking bass»-spill, mens trommeslager Chiarella holder det rytmiske på plass.

Zanetti spiller fint piano hele veien, og avleverer noen helt ok solier.

Men samlet blir dette altfor «hverdagslig» til at det gjør spesielt inntrykk. Alt er bra gjennomført, men jeg savner at det skjer noe mer enn bare noen helt ok låtavleveringer. Dessverre!

Jan Granlie

Roberto «Zizzi» Zanetti (p), Valerio Pontrandolfo (ts), Luca Pisani (b), Massimo Chiarella (dr)

 

Skriv et svar