Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SAMUEL BLASER QUARTET

«Spring Rain»
WIRLWIND WR4670

Trombonisten Samuel Blaser kommer opprinnelig fra La Chaux-de-Fonds I Sveits, og bodde i flere år i New York, før han bosatte seg i Berlin. Han har jobbet en del med å kombinere jazz med renessance- og barokkmusikk, spesielt i trio med bassisten Thomas Morgan og trommeslageren Paul Motian. Han debuterte i 2008 med albumet «7th Heaven» på Hathut Records, for senere å gjøre innspillinger med bl.a. gitaristen Marc Ducret.

På hans seneste langspiller møter vi han sammen med pianisten Russ Lossing, bassisten Drew Gress og trommeslageren Gerald Cleaver.

Tre låter er gjort av Jimmy Giuffre, to av Carla Bley, mens resten er gjort av Blaser alene eller sammen med Russ Lossing.

Trombone har aldri vært et solistinstrument som er spesielt forlokkende på de fleste. Det er et vanskelig instrument å få til å låte vakkert. Enten blir det litt «puslete» eller så blir det ofte «råblåsing». Men av de mange trombonistene jeg har hørt de senere årene, synes jeg Blaser klarer å legge seg et sted midt i mellom, slik at det låter fint og behagelig hele veien. Han er en utmerket teknikker, og kan sitt horn ut og inn. I tillegg har han fine ideer å komme med.

Hans medmusikanter fungerer også fint i sammenhengen. Spesielt vil jeg framheve bassisten Drew Gress som med fin basslyd, aldri går utenfor det opplagte programmet. Pianist og keyboardist Lossing leverer også en del fine soloer, som støtter fint opp om Blasers trombonespill.

Tredjelåta, Carla Bleys «Temporaily» swinger flott, og er vel undertegnedes favoritt. Men gjennomgående er dette blitt en fin innspilling, som bør åpne opp for mange spillejobber rundt om, også i Norden, for den sympatiske trombonisten.

Jan Granlie

Samuel Blaser (tb), Russ Lossing (p, Fender Rhodes, wurlitzer, minimoog), Drew Gress (b), Gerald Cleaver (dr)

Skriv et svar