Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SCOTT HAMILTON QUARTET

«Danish Ballads… & More»
STUNT RECORDS STUCD 18102

Den amerikanske tenorsaksofonisten Scott Hamilton har tydeligvis forelsket seg i Danmark. Han har vært i landet jevnlig de senere årene, både for å gjøre konserter, og for å spille inn plater med danske musikere.

På hans nye plate, utgitt på danske Stunt Records, hvor han også gjorde plate med Karin Krog og de samme musikerne som backer han opp her, for et par år siden. Det vil si med den svenske pianisten Jan Lundgren, som nesten er blitt dansk gjennom sin bookingjobb på Jazzhus Montmartre, landsmannen og bassisten Hans Backenroth og den danske trommeslageren Kristian Leth.

Vi får servert 10 låter, som alle hører hjemme i Danmark, og de starter med den vakre balladen «Forelsket i København», hvor Hamiltons lyriske og vakre spill kommer godt fram, og de avslutter med Oscar Pettiford, som var bosatt i København fra 1958 og fram til sin død i 1960 og Erik Moseholms swingende «Svinninge blues», om et lite sted på vestsiden av Shælland med 2772 innbyggere.

Derimellom får vi blant annet servert den kjente Grand Prix-låten «Dansevise» av Otto Francker, Bent Farricius-Bjerres «Alley Cat», de tradisjonelle «Det var en lørdag aften» og «I skovens dybe stille ro», Oscar Pettifords «Montmartre Blues» og Niels-Henning Ørsted Pedersens «My Little Anna» med flere. Og hele veien er det sobert og fint spill over hele linja. Spesielt legger man merke til Lundgrens fine pianospill, som alltid er på øverste hylle.

Hvis man er av den oppfattelse av at det er deilig å være norsk (eller svensk, finsk eller hva som helst) i Danmark, og man ikke har muligheten eller råd til å kaste seg på en båt, et fly eller et tog når lengselen blir for sterk mot Nyhavn, den lille havfrue, vertshusene, Nørrebro, Vesterbro eller Frederiksberg have, så er det bare å sette på denne platen, og den gode Danmarksfølelsen kommer drivende, ved hjelp av Scott Hamilton og hans svenske og danske venner.

Jan Granlie

Scott Hamilton (ts), Jan Lundgren (p), Hans Backenroth (b), Kristian Leth (dr)

Skriv et svar