Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SHIRANTHA BEDDAGE

«Momentum»
FACTOR SB001

Saksofonisten og keyboardisten Shirantha Beddage er enda en musiker fra Toronto,Canada, som har sendt sin plate til salt-peanuts.eu. Han sier selv at han er inspirert av John Coltrane (og hvem er ikke det, når man er saksofonist?), Pepper Adams og Thelonious Monk.

Med seg på sin andre plate i eget navn, har han med pianisten og keyboardisten David Restivo, bassistene Mike Drowmes og Rich Brown (en av Canadas ledende el.bassister) og trommeslagerne Mark Kelso og Will Kennedy, som mange vil huske fra bandet Yellowjackets.

Det er Beddage som står ansvarlig for alle låtene, og de er langt fra dårlige. Problemet er at ideene blir litt for enkle og, gjennomføringen er ikke alltid like kreativt og spennende løst.

På de låtene hvor man trekker fra Fender Rhodesen, så faller interessen mye. Hør bare på de to første låtene, hvor den første, «Pork Shop» lover positive ting, mens andresporet, «Drag And Drop», hvor man trekker fram el.bass og Fender Phodes, fløyter og alt som gjorde deler av jazzen fra 70- og 80-tallet til en mare. Det er på disse låtene Kennedy er med på trommer, og kommer drassende med den håpløse kvasijazzrocken som jeg mener Yellowjackets har vært en av de verste formidlerne av.

Dette gjentar seg, spesielt i femtelåta «Momentum», men bortsett fra disse to store feilskjærene, så kan denne platen godt nytes en vakker sensammerdag. Men noe stort inntrykk har ikke Shiranta Beddage og hans kumpaner gjort på undertegnede.

Jan Granlie

Shitrantha Beddage (bs, p, Fender Rhodes, bcl, as, cl), David Restivo (p, Fender Rhodes), Mike Drowmes (b), Rich Brown (b), Mark Kelso (dr), Will Kennedy (dr)

Skriv et svar