Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SHRINE

«For The Ones We’ll Forget»
AMP MUSIC & RECORDS

Shrine er et internasjonalt samarbeid mellom musikere fra Island, Danmark og Sverige. «For The Ones We’ll Forget» er kvartettens debutalbum med komposisjoner av alle bandmedlemmene, som er svenske Hannes Bennich på saksofon, islandske Anna Gréta Sigurðardóttir på piano, svenske Arvid Jullander på bass og danske Emil Norman på trommer.

Albumet og spesielt tittelsporet, «For The Ones We’ll Forget», er en hyllest til menneskene som har forsvunnet fra musikernes liv, og de sier selv at musikken er til menneskene som tidligere har formet og påvirket dem, men av en eller annen grunn har forlatt livet.

Lyden i ensemblet beskrives av plateselskapet som rik og full av iboende skjønnhet. Flimrende melodier som flyter på skyer av komplekse, men allikevel tilgjengelige harmoniske landskap. De mener at Hannes Bennichs saksofonspill har en spesiell karakter som løfter Sigurdardótturs subtile og smakfulle pianospill. Arvid Jullander og Emil Norman skaper et solid, men lekent grunnlag der alt føles meningsfylt og stabilt.

Komposisjonene er laget kollektivt, og det er sannsynligvis den felles forståelsen av hvor de vil med musikken som fascinerer mest på plata. De er alle fire gode instrumentalister, og jeg synes spesielt Jullanders basspill er spennende. I tillegg er Sigurðardóttir en lydhør pianist som legger et godt grunnlag under Bennichs saksofon, som jeg synes blir litt for upersonlig og «lett» i uttrykket til at jeg virkelig skal falle for den.

Jeg synes i tillegg at mye av musikken er litt for mye påvirket av musikernes nordiske bakgrunn, og jeg savner at de går utover det nordiske og spesielt den norske og svenske komfortsonen i spillet, og i stedet tar oss med inn i deres egne og personlige musikkverden, tanker og drømmer, i stedet for at de er så nær mange av sine forbilder i Norden. Men det er unge musikere som har tiden foran seg, og jeg tror dette er fire musikere som vi bør følge tett de neste årene, fordi de har utvilsomt potensiale til å utvikle seg til fire spennende musikere.

Jan Granlie

Hannes Bennich (s), Anna Gréta Sigurðardóttir (p), Arvid Jullander (b), Emil Norman (dr)

Skriv et svar