Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SNARKY PUPPY

«We Like It Here»
GROUNDUP MUSIC

«We Like It Here» er ingen helt ny plate. Den ble utgitt i fjor, og innspilt i 2013, men når den først havner i anmelderbunken er det bare å hive seg over.

Nå er ikke Snarky Puppy noe helt nytt orkester heller. Strengt tatt dreier det seg vel mer om et musikerkollektiv der mer enn 40 musikere har vært innom siden starten i Denton, Texas i 2004. Nå har gjengen under ledelse av Michael League etablert seg i New York, og øser ut sin fusionbaserte jazz derfra. «We Like It Here» er et liveopptak fra Nederland (det følger også med en dvd), og viser tydelig at Snarky Puppy ikke er noe studioprodukt. De leverer også på scenen. Faktisk leverer de med en slik presisjon og nøyaktighet at jeg ramler litt av til tider. Det blir liksom for perfekt, for innstudert og gir for lite inntrykk av det som er jazzens aller største force, nemlig improvisasjonen. Klarer man å glemme det for en stund, så spilles det bra, og grooven er definitivt til stede i det som til tider kan minne om progrock. Men jeg blir dessverre sittende igjen med den samme følelsen som når jeg hører rockebandet Saga. Dette burde jeg jo like for musikerne er så flinke. I stedet er det et eneste ord som sitter naglet fast i hjernen: KJEEEEDEEEELIIIIG!

Roy Ervin Solstad

Michael League (b), Bill Laurance (p, keys), Justin Stanton (keys, tp), Cory Henry (Hammond, keys), Shaun Martin (keys), Bob Lanzetti (g), Mark Lettieri (g), Chris Bullock (bcl, ts, fl), Bob Reynolds (ts), Mike «Maz» Maher (tr, flh), Jay Jennings (tr, flh), Nate Werth (perc), Larnell Lewis (dr), Yannick Hiwat (vio), Tessel Hersbach (vio), Mara Tieles (viola), Susanne Rosmolen (c), Julio Pimental (perc), Steven Brezet (perc)

Skriv et svar