Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SØREN BEBE TRIO

«Echoes»
FROM OUT HERE MUSIC FOHMCD015

Søren Bebe er en dansk pianist som jevnt og trutt har utgitt plater innenfor det typisk nordiske lydbildet, de senere årene. På sin siste langspiller, har han med seg bassisten Kasper Tagel og trommeslageren Anders Mogensen, i 10 komposisjoner, hvor de fleste er skrevet av Bebe, mens de også gjør en tradisjonell, dansk melodi, en av J. Malling, og en som de tre har laget i fellesskap, før de avrunder med Elgars «Sospiri, Op. 70».

De åpner med tittellåten, som er akkurat så nordisk sommervarm som den skal være. Og selv om mye av musikken man forbinder med det nordiske har mye Jan Johansson i seg, synes jeg Bebe har unngått å gå i «Johansson-fella», men befinner seg mer i det danske, flate landskapet. Og allerede fra første tone merker man varmen strømme på, som lå man på en sandstrand med den typiske, danske sommervinden som eneste nedkjølende element, bortsett fra «npoen kolde fra kassen» som står til kjøling i strandkanten.

Det endrer seg litt i andresporet, «Waltz For Steve». Her har vinden blåst litt opp, men det er fremdeles varmt og godt. Man ser noen skyer som innimellom skygger for solen, men uten at man tenker på å pakke sammen og komme seg innendørs.

Og slik «går no dagan». Musikken fremføres fra en typisk lyriker, som får god støtte fra Tagels bass og Mogensens trommer, som her er overraskende lavmælte i forhold til en del andre møter man har hatt med ham.

Hele veien er det fint spill fra Bebe. Han skriver melodier som er som skapt for sommerfølelsen. De er gjennomgående lyriske, som innbyr til avslapping og stille meditasjon, uten altfor mye støy i nærheten, så sånn sett passer den til alle årstider, særlig i stunder da vinden rusker i husveggene og man drømmer om sommeren.

Jan Granlie

Søren Bebe (p), Kasper Tagel (b), Anders Mogensen (dr)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.