Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SØREN LAMPE

«Slow & Sentimental»
GATEWAY MUSIC

Søren Lampe er en dansk vokalist som på «Slow & Sentimental» holder seg godt innenfor den streite vokaljazzen, med forbilder som Frank Sinatra, Kurt Elling, Gregory Porter og andre jazzsangere som beveger seg tett opptil cronner-tradisjonen.

Lampe har tidligere utgitt albumet «Jazz på danska» (2013), som jeg ikke har hørt, men jeg regner med at han der tolker danske folkemelodier på litt samme måte som han her behandler standardlåtene fra jazzhistorien.

Med seg på platen har han pianisten Søren Møller, trommeslageren Morten Lund, bassisten Thomas Ovesen, gitaristen Per Gader, altsaksofonisten og bassklarinettisten Peter Fuglsang og munnspilliren Mathias Heise.

Det åpner med Hammerstein og Kerns «The Folks Who Live On The Hill», og avslutter med Comden og Bernsteins «Some Other Time». Mellom disse får vi åtte standarder som alle behandles på en sober og fin måte.

Lampe har en fin stemme, som passer fint til dette stoffet, og musikerne er hele veien med på notene på en helt akseptabel måte. Innimellom kan det kanskje føles litt «klamt», på den måten at man nesten forventer et glass, «shaken, not stired» mens man lytter, noe jeg får følelsen av når mange mannlige jazzsangere opptrer.

Men Søren Lampe overrasker på denne innspillingen. Han er en god sanger som tolker låtene rett fram, uten å prøve å gjøre noe annet ut av dem enn det som ligger der, og han har en behagelig og fin stemme som passer perfekt til denne musikken.

Og musikerne som medvirker gjør akkurat den jobben de skal, med et ekstra pluss for fint pianospill til Søren Møller.

Jan Granlie

Søren Lampe (v), Søren Møller (p), Morten Lund (dr), Thomas Ovesen (b), Per Gade (g), Peter Fuglsang (as, bcl), Mathias Heise (harm)

Skriv et svar