Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SØREN LEE DIVERSITY TRIO

«Live in Copenhagen»
SLEECD102

Den danske gitaristen Søren Lee, har i mange år vært en av de ledende gitaristene innenfor den bluesaktige musikken, som også innimellom er innom den gode delen av jazzrocken. Det er en klassisk gitartrio. Men som Peter Rahbek (journalist fra musikkmagasinet JazzSpecial) skrev i sine første inntrykk etter å ha hørt på musikken fra trioens forrige utgivelse: «Ja! Det er en urkraft som trekker deg inn. En følelse av form, frihet og fokus, og spill for sitt eget liv! Fremført av noen av de ledende profesjonelle musikerne i Danmark».

Søren Lee kommer fra København, og han har spilt med musikere som Ray Brown, Roy Haynes, Mulgrew Miller, Adam Nussbaum, Christian McBride, Larry Goldings, Jim Hall, Brad Mehldaw, Alvin Queen, Cameron Brown, David Kikowski med flere.

Bassisten Linley Marthe kommer øya Mauritius og regnes som en av de virkelig gode el.bassistene innenfor akkurat denne formen for musikk. Han har spilt med Joe Zawinul Syndicate de siste årene før Zawinul døde, og han har også spilt med musikere som Cheb Mami, Dave Liebman, Nguyen Le, Trilok Gurtu, Jean Luc Ponty, Paco Séry og Randy Brecker.

Niclas Campagnol er en svensk/italiensk trommeslager som har valgt å bosette seg i Danmark. Han har spilt med musikere som Mike Stern, John Patitucci, Bob Mintzer, George Garzone, Alex Acuna, Maceo Parker, Cliff Richard, Niels Henning Ørsted Pedersen og Tom Harrell, pluss en haug av danske musikere.

Når Søren Lee skal gjøre en liveutgivelse fra København, så gjør han det skikkelig. Så hans «Live in Copenhagen» består av to CDer, og viser det meste av hva han og hans bandmedlemmer kan av bluesbasert musikk.

Og for venner av strålende gitarspill litt i Steven Ray Vaughan-landskapet, heftig elbass-spill og drivende og pågående trommespill, tror jeg en konsertopplevelse med denne trioen vil være midt i blinken. For det er tre musikere som virkelig liker å briljere med tekniske kunnskaper og driv. Her er det ikke de seige balladene som står i fokus, men jazzrockbasert blues som får beina til å gå. Og har man ikke muligheten til å høre trioen live, kan man dempe lyset, gjerne få discokulen i taket, fylle glassene, og skru musikken opp på 11, så er festen raskt i gang.

Søren Lee er en utmerket gitarist som lager fine låter – det er han som står ansvarlig for alle de 12 låtene på albumet, og Marthes bass-spill er rett og slett frapperende gjennom hele platen. Og bak ligger Campagnol og pusher de to andre med akkurat slik trommespill man vil ha når man hører slik musikk.

Dette er blitt en utmerket plate for dager og kvelder hvor man gjerne vil «svinge litt på begeret», danse og leve seg inn i den delen av jazzrocken fra 90-tallet som fungerte, samtidig som man får akkurat passe doser elektrisk blues.

Jan Granlie

Søren Lee (g), Linley Marthe (b), Niclas Campagnol (dr)

Skriv et svar