Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SØREN LEE

«Diversity Trio»
SLEE PRODUCTIONS SLEECD101

Den danske gitaristen Søren Lee startet sin profesjonelle karriere som 19 åring i bandet Orbits med blant andre trommeslageren Alex Riel og perkusjonisten Marilyn Mazur, og etter det ble han regnet som det største gitartalentet til da i Danmark i følge Politikens Boris Rabinowich. I peridoden 1988-1990 oppholdt han seg i New York hvor han blant annet studerte ved New School for jazz and social research. I 1991 spilte han med Jim Hall på Village Vanguard, og i 1992 gjorde han sin andre plateinnspilling med Adam Nussbaum på trommer.

Senere har han spilt med en rekke danske musikere som Cæcilie Norby, Jørgen Emborg, Mats Vinding med flere.

På sitt nye album samarbeider han med bassisten Linley Marthe fra Mauritus, og den svensk/italienske trommeslageren Niclas Campagnol, og vi får sju komposisjoner, alle gjort av Lee, i et landskap som venner av for eksempel Pat Metheny vil like.

Han har den «tradisjonelle» besetningen gitar, el.bass og trommer, en besetning som forplikter. I denne settingen har man alt fra Jimi Hendrix og Cream til Terje Rypdal, Mike Stern og Pat Metheny, og Søren Lees trio beveger seg i et landskap som både kan sammenlignes med noe av det Rypdal gjorde med for eksempel sin Chaser-trio og de mer bluesaktige sidene av Pat Metheny.

Han er en dyktig og kreativ gitarist, som jeg er overbevist om at for eksempel den norske bassisten Per Mathisen ville ha drømt våte drømmer om å få spille med (bare et tips, Mathisen!). Han skriver fine låter som passer perfekt inn i en triosammenheng som dette, hvor gitaren spiller hovedrollen, hvor bass og trommer er med på å understøtte gitaren.

Marthe er en dyktig el.bassist, som garantert har hørt mye på Jaco Pastorious. Han har en fin og funky teknikk, men kan også levere noen fine og lyriske solier. Og bak det hele styrer Campagnol det rytmiske med stor overbevisning.

For den som liker musikk i skjæringspunktet mellom rock, blues, funk og jazz, er dette det perfekte valg. Det er blitt en fin plate som passer perfekt når man trenger en opptur. Å skru gjerne volumknappen opp på 11 og la det stå til. Det har naboene dine fortjent!

Jan Granlie

Søren Lee (g), Linley Marthe (b), Niclas Campagnol (dr)

Skriv et svar