Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SPLASHGIRL

«Hibernation»
HUBROCD2559

Trioen Spashgirl er med «Hibernation» ute med sin sjette innspilling, som startet med «Dører. Keys» på selskapet AIM Records i 2007. Tidligere har de tre fått svært god repons på platene, pluss at de har vært ettertraktede på konsertmarkedet de senere årene.

Den nye innspillingen føler jeg er mer distinkt enn de foregående. Jeg har hatt en følelse av noe svevende og litt lite konkret over flere av de tidligere innspillingene fra trioen, men på «Hibernation» føler jeg at mye mer faller på plass.

Men de tre musikerne Andreas Stensland Løwe, Jo Berger Myhre og Andreas Lønmo, trives fremdeles i det litt svevende landskapet, noe som mange vil hevde er typisk norsk.

Platen er, i likhet med «Field Day Rituals», produsert av Randall Dunn, en nærmest legendarisk tekniker og musiker, som har band som Sunn =))), Six Organs of Admittance, Marissa Nadler, Wolves in the Throne Room, Boris, Lesbian, Kinski, Akron/Family, Oren Ambarchi, Eivind Kang, The Cave Singers, Earth og Jesse Sykes på CVen.

Innspillingen er gjort i Hafnafjördur på Island, og nettopp den alternative, islandske musikken føler jeg har et nært slektskap til Splashgirl.

Musikken går stille og rolig for seg. Den er relativt tung, med mye bruk av stortromme, og over de stødige og tunge rytmene ligger alle mulige keyboards og boltrer seg.

Ni komposisjoner, som jeg føler er nøye innstudert på forhånd. Jeg føler at det ikke er så mye av det som serveres her som er improvisert, noe som er helt ok. Musikken kunne passet perfekt til en eller annen dramatisk dokumentarfilm fra isødet ett eller annet sted, og de tre musikerne beviser at de fungerer perfekt sammen.

En av forklaringene på ordet «Hibernation», er i følge Wikipedia, dvalemodus. Enten når en datamaskin settes i dvale, eller når enkelte dyr går inn i dvalen og inntar en svært lav kroppstemperatur, en langsom pust og puls, og et lavt stoffskifte.

Kanskje kan det være en slags rettesnor for musikken vi får servert på denne plata fra Splashgirl. Det er ikke mye stress og mas med de tre herrene. De beveger seg rolig framover, men hele tiden skjer det interessante ting det er verdt å få med seg.

Jan Granlie

Andreas Stensland Løwe (p, keys, org, elec), Jo Berger Myhre (b, keys), Andreas Lønmo Knudsrød (dr, perc, drum machines), Skerik (ts, bs, elec)

Skriv et svar