Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STAN GETZ

«Moments in Time»
RESONANCE HCD-2020

Plateselskapet Resonance Records fortsetter sin oppgave med å grave fram ikke tidligere utgitte liveopptak

Her får vi et øyeblikksbilde av Stan Getz fra 1976. Som en tvillingutgivelse til den legendariske «Getz/Gilberto» er «Moments In Time» også innspilt på Keystone Korner i San Francisco i løpet av samme uke som «Getz/Gilberto ‘76», men med fokus utelukkende på Getz. Den 28-siders bookleten inneholder grundige liner notes av utgivelsens produsent, sønnen Steve Getz, intervjuer med pianisten Joanne Brackeen og trommeslageren Billy Hart, uttalelser fra saksofonistene Branford Marsalis og Joshua Redman, samt ikke tidligere offentliggjorte fotos.

Selv om Getz’ virtuose spill er det primære med innspillingen, så stråler bandet (kanskje spesielt pianisten Joanne Brakeen) med intuitiv energi – og bandet er et av hans beste i perioden og i stand til at bære den musikalske visjon videre, med en musikk som ivaretar både den vakreste lyriske intimitet og den aggressive, utadvendte improvisasjon.

Det starter med Varren og Dublins «Summer Night», som virkelig lyser. Getz er i storform, og selv om vi kanskje hadde foretrukket denne musikken i et studioopptak, så syder og koker det godt bak Getz.

Jobims «O Grande Amor» følger, i typisk «Getz gjør Jobin»-innpakning, også her med fint komp av Brackeen, bassisten Clint Houston og Billy Hart.

Og slik fortsetter det. Vi får Wayne Shorters «Infant Eyes», Kenny Wheelers «The Cry Of The Wild Goose», Horace Silvers «Peace», Dizzy Gillespies «Con Alma» og Ellingtons «Prelude To A Kiss», før de avslutter med Rowles og Mercers «Morning Star».

Hele veien er det velspilt over hele linja, og Getz blomstrer virkelig, særlig synes jeg det er fint å høre ham i de vakre balladene, for det er ikke mange som spiller ballader på en måte som Getz. Hør bare på Shorters «Infant Eyes». Men han «kliner også til», der det forventes at han legger mer tyngde i spillet.

Kanskje kunne Resonance Records ha brukt litt mer tid på å bedre lyskvaliteten, men dette er tross alt et liveopptak, så det er grenser for hva man kan forvente.

Men hele veien er dette flott, sommerlig musikk, som også kan nytes på en regnværsdag.

Jan Granlie

Stan Getz (ts), Joanne Brackeen (p), Clint Houston (b), Billy Hart (dr)

Skriv et svar