Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STEVE KHAN

”Subtext”
ESC RECORDS ESC03752-2

Som tenåring var Steve Khan ifølge seg selv en forferdelig trommeslager uten noen musikalsk erfaring. Så oppdaget han Wes Montgomery og bestemte seg for å bli jazzgitarist. Da var han 19 år. Debuten som bandleder på plate kom i 1977, og Khan har også vært inn om Brecker Bros.

Årets utgivelse Subtext er en direkte oppfølger til «Parting Shot» som kom i 2011. For forgjengeren er også «Subtext» svært latino-inspirert. Det skyldes ikke minst at Khan har tatt med seg New York Salsa-musikere som Ruben Rodriguez på bass, Marc Quinones og Bobby Allende på perkusjon. Dennis Chambers spiller trommer, mens Randy Brecker er blant gjesteartistene.

Låtene som har fått mer enn en dråpe salsa i blandingen er foruten de tre sporene Khan står bak selv, hentet fra Khans favorittkomponister som Ornette Coleman, Freddie Hubbard, Thelonious Monk og Wayne Shorter, for å nevne fire.

Musikken svinger noe avsindig (det skulle bare mangle), og til tross for at gitarbasert jazz ikke er det første jeg leter etter i platehyllene, synes jeg dette er utrolig bra. Kanskje er den litt «glætt» produsert, men selv ikke det får meg til å slutte å trampe takten. Fortsetter sommervarmen utover i august, kan jo dette være et glimrende lydspor til en paraplydrink på terrassen.

Roy Ervin Solstad

Skriv et svar