Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STOCKHOLM JAZZ UNDERGROUND

«Plays The Music Of Hans Olding, Nils Janson, Linus Lindblom»
EL DINGO RECORDS ELDCD 08

Stockholm Jazz Underground, er et relativt nystartet band, som holder til i Stockholm, og består av relativt unge musikere, men musikere som er erfarne. De har en visjon om å skrive musikk fra vår samtid, som er melodisk og som swinger, og som er laget for en litt større gruppe musikere. En gruppe med stort sound, som nærmer seg storbandets, men med den improviserende friheten fra mindre band.

Musikken er, som det står å lese i tittelen, skrevet av bandmedlemmene Linus Lindblom (ts, cl), Hans Olding (g) og Nilks Janson (tp). I Tillegg består bandet av Klas Lindquist (as, cl), Lisa Bodélius (tb), Carl Bagge (p, wurlitzer), Filip Augustson (b) og Chris Mongomery (dr).

Vi får fem spor, som alle føyer seg godt inn i en del av den jazzen vi fikk på 70- og 80-tallet. Ikke i form av jazzrock, men senbop for større ensemble, med fine harmonier og helt ok melodier.

Når jeg får en plate med et band som kaller seg Stockholm Jazz Underground, så forventer jeg nesten å få servert undergrunnsjazz med trøkk, energi og overskudd. Men det er dessverre bare tidvis jeg opplever det på denne innspillingen. Det meste blir egentlig altfor snilt og pent. Dette er musikk som altfor mange har gjort tidligere, og til og med mye mer spennende enn det vi får servert her. Dessverre. Dyktige musikere, fine komposisjoner, men i lengden litt for kjedelig.

Jan Granlie

Nils Janson (tp), Klas Lindquist (as, cl), Linus Lindblom (ts, fl), Lisa Bodélius (tb), Hans Olding (g), Carl Bagge (p, wurlitzer), Filip Augustson (b), Chris Montgomery (dr)

Skriv et svar