Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STU HARRISON

«Volume 1»
ONE NIGHTSTAND RECORDS 2016-001

Pianisten Stu Harrison kommer fra Toronto, Canada, og dette er hans første innspilling i eget navn, etter at han har vær «bisitter» på en flere innspillinger med andre musikere  fra Canada.

På sin debut har han med bassisten Neil Swainson og trommeslageren Terry Clarke, og vi får 10 låter som er mer enn velspilte i noen tusen versjoner tidligere.

Men allikevel vil jeg anbefale publikum å låne et øre eller to til Harrison. For han har den gode, canadiske pianotradisjonen fra Oscar Peterson godt og langt inne i blodsystemet.

De starter med en flott versjon av «On The Street Where You Live», før vi får «Blame It To My Youth», i en streitere versjon enn de vi har fått fra Carsten Dahl, men allikevel vakkert og fint.

I det hele tatt kan Carsten Dahl være en ok sammenligning for den musikken vi får på denne plata. Eller for eksempel Oscar Peterson, som har skrevet den neste komposisjonen, «Place St. Henri» fra «The Canadian Suite». Her er han godt innenfor, både teknisk, som ligger tett opp til Peterson, men også når det gjelder oversikt og empati.

Videre får vi «Body And Soul», «In Your Own Sweet Way, «Cheek To Cheek», «Nature Boy», «Manteca» og «My Romance» før de lander trygt med «Young & Foolish». Og hele tiden swinger det fint. Hans medsammensvorne gjør en strålende kompjobb, og deres solier er mer enn godkjente, spesielt liker jeg bassist Swainsons solobidrag.

«Volume 1» er blitt en «hyggeplate» fra tre canadiske musikere som kan sine håndverk. De gir oss mer enn hørebare versjoner av mange av våre «klassiske» favoritter, og det er lett å høre at dette er musikere som har vært ute en vinternatt før.

Jan Granlie

Stu Harrison (p), Meil Swainson (b), Terry Clarke (dr)

Skriv et svar