Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SULT

«Svimmelhed»
CONRAD SOUND CNRD316

Kvartetten Sult, er et norsk/amerkanske samarbeid som har pågått siden januar 2008. Bandet har turnert flittig, og de enkelte musikere er å høre på mang en klubb og festival som egner seg til den frittgående musikken.

«Svimmelhed» er deres tredje innspilling siden debuten «Bark» (Bug Incisin, 2012) og «Harm» (Bocian Records, 2013). De har turnert mye i Europa og USA med dette prosjektet, og gjør suksess over hele verden med sin ytterst frie impro/støymusikk.

De to norske medlemmene av bandet, bassisten Guro Moe og Håvard Skaset, kjenner vi fra konstellasjoner som det hardtslående jazzpunkbandet Moe, Sekstett og Bay/Oslo Mirror. Perkusjonisten Jacob Felix Haule holder til på vestkysten av USA, og den som er langt inne i denne type musikk, kjenner kanskje til bandet Addleds, som han driver til daglig sammen med bassisten Tony Dryer, som også er med i Sult.

To kontrabasser, perkusjon og gitar, i et ytterst dystert og mørkt landskap, et godt stykke unna det, i alle fall jeg, er vant til å høre Skaset og Moe, men det dystre, som i hovedsak frembringes av de to bassene, skaper en skummel og ytterst fascinerende stemning. Som et soundtrack til en eksperimentell «horror movie» fra 30-tallet.

Jeg synes det er deilig å sette seg ned med denne type musikk innimellom, men jeg klarer det kun i små porsjoner. De seks «låtene» på «Svimmelhed» er akkurat passe.

Hvorfor de har en dansk tittel på albumet, får vi spørre musikerne om ved neste korsvei, uten at det skal forstyrre lyttingen langt der nede i det mørke landskapet disse utmerkede musikerne skaper.

Jan Granlie

Tont Dryer (b), Guro Moe (b), Jacob Felix Haule (perc), Håvard Skaset (g)

Skriv et svar