Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SUN TRIO

«In The Dreamworld»
CAMJAZZCAMJ 7876-2

Det italienske selskapet CamJazz har i flere år dyrket en forkjærlighet til finsk jazz. Sun Trio er i disse dager ute med sin tredje innspilling på selskapet, etter «Time Is Now» og «Dreams Are True», beveger de seg nå inn i sin egen drømmeverden på denne platen.

Trioen består av brødrene Jorma Kalevi (trompet) og Olavi Louhivuori (trommer) pluss bassisten Antti Lötjönen. Trioen vant for noen år siden konkurransen «Young Nordic Jazz Comets», så dette er musikere man har holdt øye med i lang tid. Trommeslageren Olavi Louhivuori har også spilt mye i resten av verden, bl.a. i Tomasz Stanko s nordiske band og i bassisten Mats Eilertsens grupper.

På deres nye innspilling synes jeg de beveger seg raskt mot flere av de nyere, norske banda med en trompeter i front, så som for eksempel Arve Henriksen. Særlig på de to første sporene, «Waves» og «Dark Forrest». På tredjelåta «Travelling» synes jeg vi får godt innblikk i hvilken strålende og interessant trompeter lillebror Jorma Louhivuori er. Hans tone er klar og sterk, nesten klassisk, og hans ideer er velfunderte og spennende.

Bassisten Antti Lötjönen følger godt opp Jormas ideer, mens Olavi hele tiden pusher de to andre framover med overbevisende spill.

Mesteparten av komposisjonene er gjort av Jorma Kalevi Louhivuori, med unntak av et par som er gjort av Olavi og en av Antti.

Hele veien varierer komposisjonene og fremførelsene. Jorma bruker innimellom litt elektronikk på trompeten, som gjør musikken enda mer variert og spennende, og de to andre bidrar svært positivt til å gjøre dette til en flott trompetplate. Kanskje trioens mest interessante innspilling til nå.

Jan Granlie

Jorma Kalevi Louhivuori (tp), Antti Lötjönen (b), Olavi Louhivuori (dr)

Skriv et svar