Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TEAM HEGDAL

«Vol 4»
PARTICULAR RECORDINGS P!10CD

Saksofonisten Eirik Hegdal har opp gjennom årene gjort en rekke spennende prosjekter, både som selvstendig artist, sammen med andre, blant annet Angels 9 og, ikke minst, med Trondheim Jazzorkester.

Med sitt Team Hegdal, er han nå ute med plate nummer fire, og selv om bandet har vært relativt stabilt opp gjennom årene, har man de siste årene foretatt et par utskiftninger, som ikke akkurat har skadet bandet.

Hegdal selv spiller altsaksofon, baritonsaksofon og klarinett, mens André Roligheten spiller tenorsaksofon og bassklarinett. Oscar Grönberg spiller piano, Ole Morten Vågan, bass og Gard Nilssen trommer.

Alle komposisjonene er gjort av Hegdal, og vi befinner oss hele tiden i hans særegne, spennende og interessante musikalske landskap, hvor det råder både orden og anarki. Jeg synes «Vol 4» går litt lenger i den musikalske forskningen enn de tre foregående. Ikke at musikken er friere eller mer «ute av kontroll», men mer at musikerne kanskje føler seg litt friere denne gangen. Og med Vågan og Nilssen bak henholdsvis bass og trommer, og med en ytterst opplagt Grönberg bak pianoet, så inviteres det til løssluppen fest.

Hegdals komposisjoner må være spesialskrevet for dette bandet. For hele veien fungerer det etter Hegdals ideer. Alle musikerne er utmerkede utøvere, og løser «leksa» på en strålende måte. Spesielt synes jeg det alltid er en fryd å høre Vågans bass-spill, som er nesten grenseløst musikalsk og kreativt.

Og bak det hele styrer Hegdal sine «stormtropper» med stålkontroll, og vi får kanskje den beste Team Hegdal-platen til nå!

Jan Granlie

Eirik Hegdal (as, bs, cl), André Roligheten (ts, cl), Oscar Grönberg (p), Ole Morten Vågan (b), Gard Nilssen (dr)

Skriv et svar