Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TED KIX

«Ted Kix for President»
PONCA JAZZ RECORDS PJRCD 1024

Når man får tilsendt en plate hvor coveret er bilde av en rusten gammel bil, bandnavnet er Ted Kix og platetittelen er «Ted Kix for President», så blir i alle fall denne anmelderen ytterst skeptisk.

Når man åpner coveret og oppdager at man kjenner navnet på flere av musikerne, så blir man litt beroliget. Fredrik Øie Jensen spiller saksofoner og keyboards, Jørgen Gjerde trakterer trombone, Marius Haltli spiller trompet og flygelhorn, Ture Janson spiller elgitar og Remi Fagereng spiller trommer og perkusjon mens Erik Højgaard Anti er innom både bass, keyboards, vokal og akustisk gitar.

Og hva har så disse herrene har bedrevet i Pettersens Kolonial, hvor platen er innspilt? Jeg hadde en formening om at vi var et godt stykke inne i den litt kjedelige bluesavdelingen før jeg satte på plata. Men veldig fort gikk det opp for meg at her hadde vi med et tett og rått funkband å gjøre. Blåserrekka sitter hele veien som ei kule, og sammen med komp og gitar blir dette en ren fest! Riktignok er det en del blueslinjer involvert, men det er bare med på å gjøre plata enda mer interessant. Fine riff hele veien og flotte soloer, særlig fra trombonist Gjerde.

Dette er rett og slett blitt ei svært hyggelig partyplate som kommer til å surre å gå i heimen hver gang noen roper på sterkere varer enn de fra bølgelandskapet i Piemonte og innover der. Tøft og morsomt fra det norske bondelandet!

Jan Granlie

Fredrik Øie Jensen (s, keys), Jørgen Gjerde (tb), Marius Haltli (tp, flh), Ture Janson (elg), Remi Fagereng (dr, perc) Erik Højgaard Anti (b, keys, v, akk.g)

Skriv et svar