Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TEDDY EDWARDS

«Feelin’s»
XANADU 906077

Den amerikanske saksofonisten Teddy Edwards, sto hele livet litt på siden og bak de mest etterspurte saksofonistene på sin tid. Men fra han debuterte med «The Foremost» med Dexter Gordon i 1947, og fram til hans siste innspilling som leder, platen «Smooth Sailing» i 2003, gjorde han 26 innspillinger i eget navn, og var med på en rekke innspillinger med bl.a. Sonny Criss, Milt Jackson, King Pleasure, Hank Jones, Shelly Manne, Howard McGhee, Max Roach/Clifford Brown og Jimmy Smith. Edwards ble født i Jackson, Missisippi, men havnet etter hvert på Vestkysten, hvor han var en viktig musiker på 50- og 60-tallet.

På «Feelin’s» som ble innspilt i Hollywood den 25. mars 1974, har han med trompeteren Conte Condoli, pianisten Dolo Coker, bassisten Ray Brown, trommeslageren Frank Butler og perkusjonisten Jerry Steinholz.

Musikken er hele veien bluesbasert, med den umiskjennelige vestkystinspirasjonen. Vi får seks låter som fire er ført i pennen av Edwards, mens tredjesporet, «Ritta Ditta Blues» er signert Ray Brown og «Georgia On My Mind» som er gjort av Hoagy Carmichael og Stuart Gorrell.

Edwards spiller hele veien med stor overbevisning. Han spiller fine soloer, og samarbeidet i bandet er tett og fint. Spesielt fint synes jeg det er å høre trompeteren Conte Candoli i denne sammenhengen. Han var en interessant trompetist, som nok ikke har fått den berømmelsen han har fortjent. Samtidig er det fint å høre bassisten Ray Brown i fint driv gjennom hele innspillingen, spesielt liker jeg hans «walking bass»-spill i hans egen låt.

I det hele tatt er dette blitt en hyggelig, men ikke oppsiktsvekkende innspilling, og et fint gjenhør med musikere man dessverre ikke har muligheten til å høre på konsert- eller klubbscenene lenger.

Jan Granlie

Teddy Edwards (ts), Conte Candoli (tp), Dolo Coker (p), Ray Brown (b), Frank Butler (dr), Jerry Steinholz (perc)

Skriv et svar