Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TELEVISION PICKUP

«We Take The Bikes and Head Home + Music for Runners»
BOOGIE POST RECORDINGS BPCD021

Av og til dukker det opp plater i posten, som jeg spiller om og om igjen og aldri kommer skikkelig inn i. En av disse er den svenske gruppen Television Pickups seneste dobbeltutgivelse, «We Take The Bikes and Head Home + Music for Runners».

Det er to CDer, hvor den ene, «Music for Runners» er innspilt i 2014, mens «We Take The Bikes and Head Home» er innspilt på Islands Brygge i København i 2010.

Om dette egentlig er en utgivelse av «Music for Runners» hvor man har slengt med innspillingen fra 2010, eller om den ikke tidligere er utgitt, vet jeg ikke. Men den forvirringen føyer seg godt inn sammen med all den andre forvirringen som dukker opp ved denne (disse) utgivelsen(e).

Men vi starter med «Music for Runners». Joda, jeg forstår hva tittelen henspeiler på, selv om jeg langt ifra er noen jogger. Dette er musikk som passer perfekt i høretelefonene til alle de som svetter seg rundt i Københavns parker eller rundt søerne hele dagen. Det er rytmisk ukomplisert, og hele veien er musikken bygd opp rundt keyboards og gitarer, med bass og trommer som rytmeleggende elementer.

Bandet består av ytterst dyktige musikere, med Katrine Amsler på piano og diverse keyboards som førerskikkelse. Hun har med seg gitaristene Stephan Sieben og Samuel Hällkvist, bassisten Johannes Burström og trommeslageren Knut Finsrud, pluss gjestene Mike Højgaard og Lindha Kallerdahl som vokalister på et par spor. Og selv om alle gjør en god jobb instrumentalt, vil denne platen aldri få meg til å iføre meg moteriktig joggeantrekk, dyre joggesko og begi meg ut på de Københavnske boulevarder eller langs søerne med svetteperler i pannen og anstrengt pust.

Platen «We Take The Bikes and Head Home» følger mye i samme spor som musikken for de svettende joggerne. Man har ikke med Sieben på gitar, men har fått med trommeslageren Michaela Østergaard Nielsen i tillegg i kompet, saksofonisten og klarinettisten Thomas Backman, pluss de gjestende vokalistene Qarin Wickström, Erika Angell i tillegg til Mike Højgaard.

Jeg føler at musikken her, i liveutgave, fungerer bedre enn «Music for Runners». Jeg føler det er mer gnist og trøkk på denne. Vokalistene kommer bedre fram, særlig i førstesporet «Friday», som jeg synes fungerer fint. I tillegg er det mye mer dynamikk i disse låtene. Man går fra den heftige og fine «Friday» og helt ned i andresporet «3 tooth», og slik veksler det på gjennom hele innspillingen.

Dette er en plate som er ment for lytting, og ikke all verdens fysisk aktivitet. Innimellom får jeg litt en Lourie Anderson-følelse av hva Amsler har skrevet av musikk, og musikerne gjør en fremragende jobb. Spesielt synes jeg det passer perfekt med Backmans saksofon i den ellers litt monotone musikken. Han og vokalistene er med på å friske opp lydbildet, og gjøre platen spennende og interessant.

Jan Granlie

Katrine Amsler (p, keys, microgitar, prog), Stephan Sioeben (g), Samuel Hällkvist (g), Thomas Backman (s, sl), Johannes Burström (b), Knut Finsrud (dr), Michaela Østergaard Nielsen (dr), Mike Højgaard (v), Lindha Kallerdahl (v), Qarin Wickström (v), Erika Angell (v)

Skriv et svar