Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THE BAYLOR PROJECT

«The Journey»
BE A LIGHT BAL001

The Baylor Project er et stort prosjekt hvor ekteparet Marcus og Jean Baylor har samlet en rekke talenter for å lage et jazz/soul-prosjekt. Og her er resultatet. Jeg teller ikke mindre enn 19 musikere, som deltar mer eller mindre gjennom de 11 standardene og mer eller mindre kejnte låtene fra den amerikanske soul/jazz Real Booken.

Trommeslageren Marcus Baylor er en kjent figur i det «oversjøiske» jazzmiljøet. Han har spilt med folk som John Scofield, Kenny Garrett, Cassandra Wilson, Joshua Redman, Christian McBride og han var i manmge år med i Yellowjackets. Fru Jean er et stort navn innenfor den nyere soulmusikken, og har turnert og spilt med Kenny Garrett, Marcus Miller, Yellowjackets, Jimmy Greene, Harold Mabern og Buster Williams, så drivkreftene i dette prosjektet skulle være på plass.

Musikken er akkurat slik en nyere soul/jazz-plate skal være. Vi får gode blåsere, blant annet fra saksofonisten Bob Mintzer, fin vokal og Jean Baylor, og akkurat slik musikk man forventer i en vel utsmykket ballsal på et av USA eller Canadas større hoteller en lørdag kveld. Man svinger seg dannet med sin kjære, styrker seg med en farget drink eller to, og nyter en kveld på byen.

Og det fører også til at musikken ikke alltid blir så veldig spennende. Det er fine tilløp når blåserne får «trøkke til», men det skjer, dessverre litt for sjelden. Men på sjettesporet «Again», får vi fine solier av trompeteren Kayon Harrold, pianisten Allyn Johnson og saksofonisten Keith Loftis. Det blir rett og slett for mange ballader og «trøkkare» til at det musikalske blir stående i fokus.

Men det er vel gjennomført, og vil nok glede de med penger, som bruker lørdagskveldene på finere restauranter hvor det er storband-dans etter supéen. Men som musikalsk opplevelse blir dette rett og slett for slapt og kjedelig, selv om alt er godt gjennomført.

Jan Granlie

Jean Baylor (v), Marcus Baylor (dr, handclapping), Shedrick Mitchell (p, org), Allyn Johnson (p), David «DJ» Ginyard (elb), Chris Smith (b), Dezron Douglas (b), Corcoran Holt (b), Marvin Sewell (g), Rayfield «Ray Ray» Holloman (slideg, g), Bob Mintzer (ts), Keith Loftis (ts), Freddie Handrix (tp, flh), Keyon Harrold (tp), Stafford Hunter (tb), Aaron Draper (perc, handclaps), Nicole Neely (live strings, arr), Brendon Younger (harp)

Skriv et svar