Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THE POGO PROBLEM

«The Pogo Problem»
FIOL OPTIK FIOL301

I Fiolstræde i København har man faktisk en brillebutikk og optiker som i tillegg til å sørge for at Københavnerne ser det de skal, samtidig som han produserer jazzplater. Til nå har han utgitt fire «mini»-Lper, og nå er første CD på vei ut til det jazzhungrige publikum. (Vi vil komme nærmere tilbake til forretningen Fiol Optik, og innehaverens hang til å utgi jazzplater ved en senere anledning).

The Pogo Problem er en dansk/islandsk trio bestående av gitaristen Steinars Guðjónssonar, trommeslageren Kristoffer Tophøj og bassisten Anders Hellborn, tre musikere vi ikke kjenner altfor godt fra før, men som kan komme til å gjøre seg sterkt gjeldende i tiden som kommer.
Musikken på «The Pogo Problem» befinner seg i den lyriske delen av den nyere jazzen, sikkert med forbilder som Jacob Bro og Bill Frisell, og også, tidvis, Terje Rypdal, men med en egenart som fascinerer. Innimellom kan de også minne en del om det belgiske bandet Dans Dans, særlig i de partiene hvor de høres litt mer rocka ut enn på de mer neddempede og ettertenksomme jazzlåtene.

Det er gitaristen Guðjónssonar som er den førende musikeren i trioen. Han har også skrevet ni av de 11 låtene på platen, mens hver av de andre to er kreditert hver sin låt.

Det forefinnes dessverre ikke så mye informasjon om trioen på internettet, men det trenger man heller ikke for å bli glad i den musikken trioen fremfører. For den som liker neddempet gitarmusikk, så skulle denne innspillingen passe som hånd i hanske. Vi får fine komposisjoner, fint spill og en stemning som passer perfekt for en rolig solskinnsdag.

Jan Granlie

Steinars Guðjónssonar (g), Kristoffer Tophøj (dr), Anders Hellborn (b)

Skriv et svar