Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THOMAS MAINTZ / AARON PARKS

«Duets In June»
BEACH FARM 5

I juni 2014 satt den danske gitaristen Thamas Maintz og den amerikanske pianisten Aaron Parks hverandre stevne for å spille inn det som har endt opp som «Duets In June». To musikere på alle høyeste nivå møtes, og spiller gjennom noen av gitaristens komposisjoner, og vips, så har man en innspilling med 10 duolåter. I hovedsak inneholder platen duoversjoner fra Maintz to første album, «This is the Color…» og «Present». I tillegg får vi den nye låten «Absinth» og tre felles improvisasjoner.

Aaron Parks er etter hvert blitt en sann Danmarksvenn, og er stadig vekk å se på de mange klubbene i København. Underårets jazzfestival er han tilbake med flere konserter.

Å sette sammen en duo med gitar og akustisk piano er en vanskelig idrett. Ofte får jeg følelsen av at de to instrumentene ligner litt for mye på hverandre, men det er gjort før, med hell. Som for eksempel samarbeidet mellom Bill Evans og Jim Hall. Men da krever det at de to musikerne er på bølgelengde og at særlig gitaristen har en lyd i «hornet» som passer til pianoet.

Dette synes jeg av og til blir et problem på denne innspillingen. Lydbildet blir litt for tett. Men når Maintz plukker fram den akustiske gitaren, så får vi et helt annet lydbilde, som jeg synes fungerer bedre, som i låta «Nude in Red Armchair».

Men uansett, så er det to dyktige musikere vi møter. Parks er blitt kalt «den nye Jarrett», selv om ikke så mye av det kommer fram her, og Maintz har stor oversikt og teknikk, som jeg tror ville passet bedre inn i en annen sammenheng.

I tilleggt til musikken, får man også med en tegneserien «Crystals» i coveret, laget av tegneren og grafikeren Cecilie Q, som hverken senker eller høyner opplevelsen av denne innspillingen.

Men for venner av gitar og for de som kjenner (og liker) Maintz tidligere innspillinger, vil det være interessant å høre disse låtene i ny innpakning.

Platen lanseres i slutten av juni.

Jan Granlie

Thomas Maintz (g, soundbox), Aaron Parks (p, melodica)

Skriv et svar