Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TILO WEBER

«Tesserae»
WE JAZZ RECORDS, WJCD53

Trommeslager med mer, Tilo Weber, har på dette prosjektet slått seg sammen med bassisten Petter Eldh og keyboardisten Elias Stemeseder, som spiller cembalo og tangenter på denne utgivelsen. De tre musikerne pluss gjester presenterer en unik jazztriosom skiller seg fra de fleste andre jazztrioer.Weber, som er basert i Berlin, og som mange kjenner fra Otis Sandsjö sitt band Y-OTIS, og har siden den gang også blitt belønnet med den prestisjetunge Deutscher Jazz Preis.

Tesserae er en original innspilling, som innspillinger hvor Petter Eldh er med, gjerne er. Ofte bidrar han aktivt i produksjonen, ofte med å manipulere instrumentene til det ugjenkjennelige. Men her «oppfører» han seg, og bidrar kun med nydelig bass-spill (pluss litt akustisk gitar). Og Stemeseder, som nå begynner å få et stort navn innenfor den nyere jazzen i Mellom-Europa, krydrer innspillingen med mye fint spill, både på cembalo, celesta og synthesizer.

Vi får åtte låter, hvor de tre hele veien leverer fint spill, og ved å legge Eldhs bass et godt stykke framme i miksen, får vi også en tyngde i produksjonen som passer perfekt. Og med bidragene fra Anna-Lena Schnabel på altsaksofon og fløyte i de to siste sporene og Bastian Dunker på ney (en arabisk fløyte) på sistesporet, får vi en fin og original avslutning på ei fin plate, som (nesten) kunne vært i Petter Eldhs navn. For jeg føler det er han som «drar» det hele framover, og sørger for at det svinger fint av det hele. Men komposisjonene er gjort av Weber, så da er det vel greit at det er hans plate.

Musikken er i det moderne tonespråket, men med referanser til mange epoker i den nyere musikkhistorien, og særlig skiller sistesporet, «soul redoubled» seg ut med fløyter og altsaksofon i viktige og spennende roller.

Jan Granlie

Tilo Weber (drums, percussion, vibraphone), Elias Stemeseder (harpsichord, celesta, synthesizer), Petter Eldh (bass, acoustic guitar), Anna-Lena Schnabel (alto saxophone, flute), Bastian Duncker (ney)

Skriv et svar