Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TODD SICKAFOSSE

«Bear Proof»
SHC54

Todd Sickafoose er en amerikansk jazz- og rockemusiker, komponist og produsent fra San Francisco. Han er mest kjent for å spille akustisk bass og keyboard med rockevokalisten Ani DiFranco, men har også ledet sin egen gruppe, Todd Sickafoose’s Tiny Resistors. Han har vært medlem av bandene til Jenny Scheinman, Scott Amendola, Adam Levy, Allison Miller og Noe Venable, og han har spilt både på konserter og plater med Don Byron, Nels Cline, Ron Miles, Myra Melford, Skerik, Stanton Moore, Bobby Previte, Steven Bernstein og John Zorn, for å nevne noen få.

På sin nye utgivelse samarbeider han med fiolinisten Jenny Scheinmann, gitaristen Adam Levy, pianisten Erik Deutsch, klarinettisten Ben Goldberg, kornettisten Kirk Knuffke, accordionisten Rob Reich og trommeslageren Allison Miller, mens han selv står for bass-spillet og de ni komposisjonene.

Og det er en tøff og variert plate vi får lytte til. Sickafosse skriver fine komposisjoner som utfordrer det drevne «holdet» av medmusikanter, og sammensetningen av instrumenter fungerer ytterst fint gjennom hele innspillingen. Selvfølgelig lar vi oss, som alltid fascinere av Knuffkes kornettspill. Her er det like mye tradisjon som nyskapning i spillet, og Levy er en utmerket gitarist som passer perfekt inn i sammenhengen. Men mest imponert blir jeg egentlig av kapellmesteren og Millers fine bass- og trommespill, som drar musikken inn i et fint landskap. Og der hvor Scheinmann får briljere med sitt fiolinspill, låter det strålende. Og klarinettspillet til Goldberg er pågående og fint, og der hvor han får boltre seg, svinger det upåklagelig. Musikken er ytterst variert, med inspirasjoner fra mange forskjellige musikalske sjangere, fra swingjazz, via kletzmer og americana til solid frijazz. Og hele veien er musikken morsom, interessant og spennende, og gjennomgående svinger det utmerket av gjengen.

Dette er blitt en helstøpt og fin utgivelse, hvor Sickafosse har fått med seg noen av de mest spennende musikerne i den amerikanske jazzen inn i et spennende, musikalsk landskap som gir oss mange, gode historier å følge med på.

Jan Granlie

Jenny Scheinmann (violin), Adam Levy (guitar), Erik Deutsch (piano) Ben Goldberg (clarinet), Kirk Knuffke (cornet), Rob Reich (accordion), Allison Miller (drums), Todd Sickafosse (bass)

Skriv et svar