Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TOM HARRELL

«First Impressions»
HIGHNOTE HCD 7276

Trompeteren Tom Harrell har spilt trompet siden han var åtte år. Siden juni 2012, har han hatt sitt eget kammerorkester, bestående av ni musikere. De debuterte i Highline Ballroom som en del av The Blue Note Jazz Festival, hvor stoffet besto av komposisjoner av Debussy, Ravel og egne komposisjoner.

Etter debuten har de spilt på Village Vanguard, The Jazz Standard, på festivalen i Rochester og på en rekke klubber og festivaler i USA.

Nå er de ute med sin første innspilling på selskapet High Note, innspilt i det flotte Avitar-studioet i New York.

Jeg må innrømme at kombinasjonen mellom kammermusikk, klassiske komponister og jazzmusikk aldri har vært blant mine favoritter. Noe som Ikke endres stort etter å ha hørt denne innspillingen. Musikken i slike crossover-prosjekter blir på mange måter altfor kalkulert og planlagt, og musikken til komponister som Ravel og Debussy gjør seg unektelig best i klassiske versjoner.

Men det skal ikke ta bort det faktum at Harrell er en dyktig trompeter og flugelhornist. Hans tone, både i trompeten og flugelhornet er myk og fin, og hans improvisasjoner over de kjente komposisjonene fungerer fint. Hans egne komposisjoner fungerer også, og sammen med blant annet saksofonisten Wayne Escoffery og pianisten Danny Grissett, leveres det mer enn godkjent musikk som tidvis swinger upåklagelig.

Men jeg savner det umiddelbare, og det spontane, som etter min mening er det viktigste innenfor denne musikkformen.

Jan Granlie

Tom Harrell (tp, flh), Wayne Escoffery (ss, ts), Charles Pillow (fl, bfl), Danny Grissett (p), Rale Micic (g), Meg Okura (vio), Rubin Kodheli (c), Ugonna Okegwo (b), Johnathan Blake (dr)

Skriv et svar