Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TORBJØRN SLETTA JACOBSEN KVINTETT

«Biting Tails»
CURLING LEGS CLP CD 146

Da saksofonisten Sletta Jacobsen kom med sin forrige innspilling, «Time Layers» i 2011, var dette en av årets overraskelser. Nå er han tilbake med sin andre innspilling i eget navn, og suksessen fortsetter på mange måter.

Sletta Jacobsen er født i 1973, og er utdannet med Rytmisk konservatorium i København. Han er frilansemusiker og spiller i en rekke forskjellige konstellasjoner, både innenfor jazz og andre sammenhenger.

På sin nye innspilling samarbeider han med musikere som helt tydelig er med på å påvirke resultatet. Han har med pianisten Espen Eriksen og trompeteren Gunnar Halle, som jobber sammen som duo i et kammermusikalsk landskap. I tillegg har han med bassisten Audun Ellingsen og trommeslageren Freddy Wike. Selv spiller han altsaksofon og bassklarinett.

All musikken er skrevet av Sletta Jacobsen, og den ligger i et litt neddempet boplandskap som hele veien er fasinerende.

Eriksen komper fint, og leverer noen fine og typiske Eriksen-soloer, som ikke sparker noen vei, men som er lyriske og gjennomtenkte. Halle er den perfekte tr4ompeter i en slik sammenheng. Hans tone er veldig norsk, men han bruker trompeten på en litt annen måte enn en del andre norske trompetere. Kan hende har hans mange år i København påvirket måten han spiller på? Å ha vært med i Pierre Dørge New Jungle Orchestra i mange år, påvirker en, uansett hva man måtte mene.

Ellingsen og Wike passer hele veien jobben sin, og leverer solid komp for solistene. Og i front ligger Sletta Jacobsen med fin tone og gode ideer.

Dette er blitt en fin, men ikke så veldig nyskapende skive. Men det har nok heller ikke vært meningen. Dette er blitt en plate for hyggelig lytting, med fint spill og fine låter. Og da forventer i alle fall ikke denne skribent noe mer.

Jan Granlie

Torbjørn Sletta Jacobsen (as, bcl), Gunnar Halle (tp), Espen Eriksen (p), Audun Ellingsen (b), Freddy Wike (dr)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.