Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TORE JOHANSEN

«Earth Stills»
INNER EAR INEA23

Trompeteren Tore Johansen kommer fra Bodø, men de siste par årene har han vært midlertidig bosatt i Oslo, noe som også kanskje er årsaken til at han denne gangen stiller med et solid stjernelag av musikere.

«Earth Stills» er Johansens 15. innspilling på 15 år, siden debuten, «Man, Womas and Child» med bl.a. Karin Krog i 2000.

Musikken er, med unntak av Ahbez’ «Nature Boy» basert på en serie bilder av kunstneren Jannik Abel, hvor coverkunsten er en versjon av en bro i Porto i Portugal.

Med seg i bandet har han bassisten Arild Andersen, som hele veien gir oss fine eksempler på sitt karakteristiske spill, Bugge Wesseltoft er med på piano, Gard Nilsen spiller trommer, og beviser at han kan så mye mer enn å spille heftig, rockebasert jazzmusikk. Og på topp, sammen med Johansen finner vi den britiske saksofonisten Andy Sheppard.

Johansens musikk gir alle de medvirkende god plass til å vise seg fram og gjøre de fine låtene enda bedre. Sheppard spiller med stor overbevisning, og er mede på å gi musikken et europeisk preg, selv om musikken ligger godt innenfor den angloamerikanske stilretningen.

Låtene er delt inn i «Earth Stills I til V» før vi får den fine standarden «Nature Boy» og avslutningslåta «Still Earth».

I ensemblespillet får vi en slags nordisk sound fra 80-tallet, og da mener jeg de gode sisene av den nordiske musikken fra ti-året. Kommunikasjonene mellom musikerne fungerer flott, særlig mellom Sheppard og Johansen. Bugge Wesseltoft spiller lydhørt og flott hele veien gjennom, og Nilssen er den perfekte trommeslageren i denne konstellasjonen.

«Earth Stills» er rett og slett blitt en vakker innspilling, som bør åpne opp Europa og verden for den gode trompeteren.

Jan Granlie

Tore Johansen (tp), Andy Sheppard (ts), Bugge Wesseltoft (p), Arild Andersen (b), Gard Nilssen (dr)

Skriv et svar