Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TOTAL HIP REPLACEMENT

«Bliss»
EGEN UTGIVELSE, THR2020

I Århus har man tydeligvis en egen forkjærlighet for reggae, soul og andre eksotiske musikkarter, som befinner seg i utkanten av jazzen. Men byen er også et arnested for mange spennende jazzmusikere og ensembler. Så det er alltid spennende å sjekke ut hva som foregår i den største byen på Jylland.

Hvis du googler ordsammensetningen Total Hip Replacement, så kmmer det opp at det er betegnelsen på et større kirurgisk inngrep, som omfatter full hofteoperasjon. Og når man bruker det som betegnelsen på et slikt band, er det vel egentlig etter at man har danset seg gjennom de 10 låtene at det, for noen av oss «gamlingene» kan bli nødvendig med en større operasjon.

Bandet som omtales som et kollektiv, består av Victor West Hosbond på vokal og trombone, Carl West Hosbond på gitar og bakgrunnsvokal, Alexander Arlien-Søborg Dutschke på trommer, Viggo Bandholm Jensen på keyboards og synth, Madia Safwat på trompet og Lasse Damsgaard på altsaksofon. I tillegg har de fått med en lang rekke venner som gjester på innspillingen, der de mente det passet med litt ekstrabemanning.

Å kalle bandet for et reggae-band er noe misvisende. Jeg vil heller plassere dem innenfor den europeiske versjonen av den amerikanske soulen og r&b-musikken, men med klare referanser til reggaen. Ikke minst i de tette og fine blåser-riffene som dukker opp innimellom.

Hele veien låter bandet tett og fint, og jeg tror det koker godt når denne gjengen ikke befinner seg i studio, men på en av klubbene i Århus. For det er i9 et lokale hvor svetten renner av veggene, at denne musikken fungerer best, selv om jeg av og til kunne tenke meg litt mer «trøkk i svingene» neste gang disse musikerne møtes i studio. Eller kanskje de rett og slett skal lage en live-innspilling, fra for eksempel Atlas-klubben i Århus?

Jan Granlie

Victor West Hosbond (v, tb), Carl West Hosbond (g, v), Alexander Arlien-Søborg Dutschke (dr), Viggo Bandholm Jensen (keys, synth), Madia Safwat (tp), Lasse Damsgaard (as), Aske Døssing Bendixen (perc), Dennis Ahlgren (pers, b), Keid Hosbond (tb), Ole «Don» Brockman (b), Jakob De Place (dr), Jens Petter Møller (b), Christian Vuust (ts), Harald Langåsdalen (bs), Gustav Rasmussen (tb), Johannes Nørrelykke (lead feature), Faye Houston /lead future), Andrea Maagaard (v), Marianne Lewandowski (v)

Skriv et svar