Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TREVOR GIANCOLA

«Fundamental»
EGEN UTGIVELSE

Den canadiske gitaristen Trevor Giancola, har den senere tiden blitt en viktig musiker på jazzscenen i Toronto. Innspillingen «Fundamental» er hans debut i eget navn, men tidligere har han vært sideman på flere innspillinger med musikere fra byen.

Med seg på «Fundamental» har han bassisten Neil Swainson og trommeslageren Adam Arruda i 10 komposisjoner, hvor flesteparten er gjort av han selv, pluss «Cicada» av Matthew Stevens, «La Berthe» og «De Dah» av Elmo Hope, «Punjab» av Joe Henderson, «Just One Of Those Things» av Cole Porter, «Turn Out The Stars» av Bill Evans og «You Og To My Head» av Coots/Gillespie.

Når man ser på coveret på platen, så forventer man en plate spekket med galskap og morsomme vrier, og en musikk som absolutt ville falle i smak hos oss i salt-peanuts.eu. Men slik er denne platen ikke. Her får vi streit gitarjazz, fremført på en veldig bra måte, fra tre musikere som tydeligvis kjenner hverandre godt.

Giancola er en god gitarist, som ikke forhaster seg, men tar seg god tid i improvisasjonene og kan tidvis minne litt om Jim Hall og en av sine tidligere medmusikanter, John Abercrombie. De andre musikerne bidrar i aller høyeste grad til at gjennomføringen går knirkefritt, og det hele smyger seg stille og rolig forbi.

Nå kan man ta seg i å savne litt variasjon i spillet, siden altfor mange av låtene er veldig like i tempo og intensitet, men det kan vi leve med. Men på noen låter, som Elmo Hopes «La Berthe» swinger det upåklagelig.

En fin og ikke minst hyggelig plate fra tre helt ukjente canadiere.

Jan Granlie

Trevor Giancola (g), Neil Swainson (b), Adam Arruda (dr)

Skriv et svar