Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

URO

«Or»
LOSEN RECORDS LOS 159-2

Kvintetten Uro kommer fra jazzutdanningen i Kristiansand, og de hadde masterkonsert på Universitetet i byen den 31. mai i år. Vi møter de fem musikerne Kristofer Spangen på dobro og gitar, Anders Brønstad og Marius Igland på gitarer, Torbjørn Tveit på bass og Kristoffer Tokle på trommer og perkusjon. I tillegg har de invitert med gjestene Kristin Dahl på vokal på et par spor og Joakim Bergsrønning på saksofon og fløyte på to spor.

Musikken er skrevet av musikerne i bandet, og etter å ha spilt gjennom platen noen ganger, må jeg innrømme at jeg liker lydbildet med dobroen i front. Det minner meg om noe jeg har hørt før, men jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva det er. Kanskje er det gitaristen Bjørn Klakeggs soloprosjekter?, kanskje er det noe jeg har hørt Ry Cooder har gjort? Jeg vet ikke. Men det er spennende.

Noe kan også relateres litt til noe av det Bill Frisell har holdt på med, når han beveger seg inn i  countyavdelingen. Særlig gjelder dette i andresporet «Fri» av Spangen.

Men gjennomgående er det original og lett tilgjengelig musikk vi får servert. Lett tilgjengelig på den gode måten, og ikke at disse unge herrene forsøker seg med kommersiell suksess, hvor musikken er laget for at den skal selge i bøtter og spann. Her møter vi i stedet musikere som har en idé om hva de skal lage, og som gjør det på en fin måte.

Jeg håper ikke dette blir en engangsforetredelse fra det unge «holdet», for dette er musikk som bør kunne presenteres på en rekke festivaler og klubber rundt om. Hør bare på den fine «Mening» av Brønstad, og du vil bare ha mer.

En fin og litt annerledes debut fra fem unge musikere.

Jan Granlie

Kristofer Spangen (dobro, g), Anders Brønstad (g), Marius Igland (g), Torbjørn Tvedt (b), Kristoffer Tokle (dr, perc), Kristin Dahl (v), Joakim Bergsrønning (s, fl)

Skriv et svar