Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

WE FLOAT

«Silence»
HAVTORN HR021

Etter at den svenske jazzen fikk sitt eget markedsføringsselskap, Jazzapparat, har det kommet flere interessante, unge svenske utgivelser i postkassen. Den sist ankomne til nå, er det unge bandet We Float, en konstellasjon av en norsk bassist og tre Syd-svenske unge musikere.

Bandet består av Anne Marte Eggen fra Snåsa i Midt-Norge. Hun har studert ved Musikhögskolan i Malmö, og tidliere har vi skrevet om henne i forbindelse med utgivelsen med bandet Ljom. Linda Bergström er bandets vokalist. Hun kommer fra Strängnäs, men er nå bosatt, som de andre i bandet i Malmö. Trommeslageren Filip Bensfelt kommer fra Lund, og driver også med hip-hop som har ført han inn i samarbeid med Bahia og Josef XVI. Pianisten i bandet heter Fanny Gunnarsson, som kommer fra Tomelilla. Hun har sin egen kvartett, samt at hun spiller med band som Cure-a-Phobia og Rasmus Nyvall Kvintett.

Som man forstår er dette et resultat av det voksende og interessante jazzmiljøet som de senere årene har vokst fram i Malmö, hvor man har et sterkt fokus på kvinnelige musikere.

Musikken på «Silence» minner på mange måter om mye av det vi fikk høre fra Chick Corea Return to Forever for en del år siden. Dette kombinert med «de nye retningene» innenfor popjazzen, eller electronicaen, gjør at musikken forsvinner litt inn i en verden hvor det finnes en haug med andre band akkurat nå. Bandet har en del Susanna Wallumrød i seg, litt fra danske Sekten og mye fra Corea.

Når man legger seg i et såpass velkjent og utbredt landskap, så bør det man serverer ha en svært høy kvalitet og orginalitet. Det savner jeg litt på denne innspillingen. Kanskje kom platen for tidlig? Men med sterkere låtmatriale, så tror jeg denne kvartetten kan komme et godt stykke.

For den som vil sjekke de ut på konsert, så kan jeg anbefale følgende steder: 27/3: Kvarteret Caroli, Malmø, 29/3 Bengans, Göteborg, 28/4 Folk å Rock, Malmö, 3/5 Káfe de luxe, Växjö, 4/5 Herr Hilsen, Oslo, 5/6 Far i Hatten, Malmö, 25/7 Malmö Sommarscen og 31/7 på Ystad Sweden Jazz Festival.

Jan Granlie

Linda Bergström (v), Fanny Gunnarsson (p, rhodes, synth), Anne Marte Eggen (b), Filip Bensefelt (dr, perc)

 

Skriv et svar