Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

WOOLEY / MARTINI / LOBO

«Legacy of Ashes»
CREATIVE SOURCES CS 364 CD

Den amerikanske trompeteren Nate Wooley vokste opp i en finsk/amerikansk fiskelandsby i Oregon. Hele sitt voksne liv har han forsøkt å finne tilbake til freden og roen fra barndommen, gjennom den musikken han lager. Han startet som profesjonell musiker da han var 13 år, og da sammen med sin musiserende far. De senere årene har han blitt regnet som en av de viktigste trompeterne innen for den frittgående, amerikanske jazzmusikken. Han holder fortiden til i New Jersey, og spiller mer eller mindre regelmessig med musikere som Anthony Braxton, John Butcher, Fred Lonberg-Holm, Tony Buck, Joe Morris, Herb Robertson og en rekke andre.

På «Legacy of Ashes» møter vi han sammen med saksofonisten Daniele Martini og trommeslageren João Lobo, i sju spor de tre har jobbet seg fram til i innspillingsprosessen.

Og la det være sagt med en gang: Dette er frijazz på sitt aller, aller beste. Wooley har en flott tone i trompeten, og hans ideer er gjennomtenkte og spennende. Lobo er en trommeslager som passer perfekt til Wooleys ideer, og spiller sparsomt, men ytterst effektivt, mens Martini, med sin «klassiske» be bop-tone i tenoren gjør trioen fullkommen. Av og til låter han nesten som Coleman Hawkins, men hele tiden med et moderne uttrykk. Men han kan også «kline til» med noe som ligger i nærheten av Peter Brötzmann og Evan Parker.

Om Wooley har søkt stillheten med denne innspillingen, så har han overhode ikke lykkes. For her går det innimellom unna så det svir i veggene. Og det skyldes ikke bare hans to medspillere.

En spennende, vital og tøff plate i frijazzens flotte landskap, som mange bør få muligheten til å stifte bekjentskap med!

Jan Granlie

Nate Wooley (tp, amp), Daniele Martini (ts, ss), João Lobo (dr)

Skriv et svar