Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

YASSER PINO & THE LATIN SYNDICATE

«Natura»
EGEN LABEL

Hvis du kan like latinjazz av det lette slaget spilt på tradisjonelle instrumenter, og med klarinett i front (i enkelte låter), så er dette plata for deg!

Yasser Pino, som fremstår som leder av denne konstellasjonen, bor i Danmark, i likhet med de fleste av de andre musikerne (både pianisten og bandeonspilleren Paolo Rosso og perkusjonisten Eliel Lazo har, så vidt jeg vet, plater ute på Stunt Records).

Vi får servert velspilte latinlåter som mer enn gjerne kunne gått inn i det latinske standardreportuaret, og alle låtene er faktisk komponert av bandets musikere.

Den fine «Asserbo» som åpner ballet, er skrevet av Paolo Russo, og er dedikert til den lille danske byen Asserbo. Den følges opp av «Forgive Me» ført i pennen av Eliel Lazo, hvor vi får en fin pianosolo fra Russo, som både er en typisk latinlåt og cool jazz. Låta var egentlig skrevet som en ballade, men Lazo ville heller gjøre en latinversjon av den, noe det latinske syndikatet mestrer til fulle.

Russo står også ansvarlig for «Nane’» tilegnet hans søster. Det er en sprelsk og sommerlett latinlåt, hvor man nærmest føler sola varme og sanden gli mellom tærne.

Og slik fortsetter det. Tittelsporet «Natura» er tilegnet et Cubansk band med samme navn som Pino spilte med hjemme og som er en ballade med en fin bass-solo av Pino, mens «New Mambo» er en versjon av Israel Lopez Cachaos tumbao, og som er akkurat det tittelen sier, en ny mambo.

Deretter får vi Russos «Rain Dance» og Fabio Concatos «Rosalina» før strandfesten avsluttes med Pinos «Tango – Cha».

I det hele er dette blitt en riktig fin sommerplate, som man kan kose seg med mens varmegradene gjør livet herlig, eller som trøst da vinteren viste seg ikke ville slippe taket allikevel. Vi møter fem musikere som kan sitt fag, og et band som man bør sjekke ut, hvis man har tilbøyeligheter mot denne typen musikk. Jeg har uansett kost meg med flere gjennomlyttinger.

Jan Granlie

Yasser Pino (b), Calixto Oviedo (dr), Eliel Lazo (perc), Paolo Russo (p, band), Nico Gori (as, cl)

Skriv et svar